Post entry

Nytt innehav + sång i duschen...;-)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kul att klara 300 % i portföljtävlingen och lite börjar man hoppas att det ska hålla hela tävlingen ut.... Men man har lärt sig att inte skjuta björnen förrän skinnet är sålt eller hur det nu var...;-)

Mitt största innehav Transcom kom med en stabil rapport i linje med mina förväntningar. Överraskande stark uppgång efter rapporten men det är väl för att den var så undervärderad tidigare. Turnarounden fortsätter. Intressant kommentar på nyhetsbyrån Direkt:

"STOCKHOLM (Direkt) Transcom levererade en, enligt
analytiker, helt okej rapport för årets tredje kvartal, där
en mängd nya kontrakt kommer att ge stöd när ekonomin väl
vänder. Att Transom lyfte runt 10 procent på börsen kan
samtidigt vara ett tecken på att förtroenderabatten i aktien
minskar.

Det framgår av kommentarer till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det som är spännande är att de vinner väldigt mycket
nya kontrakt kvartal efter kvartal. Däremot är den organiska
tillväxten fortfarande negativ. De tappar inga kunder men den
ekonomiska aktiviteten går ner. Den dag aktiviteten vänder
sitter Transcom på en kundbas som är väsentligt större än för
ett år sedan och kommer då att få tillväxt och skalfördelar i
sin befintliga kundportfölj", säger en analytiker."

Lite konjunktuerellt i Transcom med förstås med den lägre ekonomiska
aktiviteten nu. Kan nog bli bra det här...
Aktien är fortsatt lågt värderad med p/e drygt 10 nu för B-aktien för året men det konstiga är att A-aktien rabatteras så mycket med över 10 %. Jag har minskat i B och ökat i A-aktien.

Jag noterar även att ett annat portföljinnehav Tretti fick döpas om till Förti ett tag igår. I början på nästa år tror jag det är dags att döpa om företaget till Femti...

I min egna portfölj finns även Aros Quality Grp som fick fin skjuts efter en rek av Börsveckan. Inte utan att man sjunger i duschen efter den senaste tidens fina utveckling...;-)

Jag har åter tagit in Entraction igen i den egna portföljen. Allt bättre siffror på pokerscout nu efter sommarsvackan och p/e säkert neråt 10 för året nu efter att den osannolika optionsaffären.
Med några stabila rapporter till bör vi kunna få en hygglig multipelexpansion. De andra spelrelaterade bolagen ligger klart högre
vad jag förstår.

Jag ser att Ulf Pettersson på VA är ännu mer optimistisk för Entraction och tror vi är på p/e 9 för året nu i analys idag. När jag kollar igen så är analysen borttagen. Den kanske las ut förtidigt av misstag och skulle publiceras i morgon när tidningen kommer? Hur som helst jag tycker att Entraction är intressant på den här nivån.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?