Post entry

Rapportkommentar Entraction.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bättre rapport än väntat, räkna med sämre kv3, men botten kan vara nådd...

Hur illa är det med Entraction? På forum lite överallt är det katastrofstämning ang. företaget.

Negativ tillväxt, dåligt resultat...

Kvartal 1 visade en nedgång på 18% kv/kv

Kvartal 2 visade en nedgång på 22% kv/kv.

Trots fortsatt euroförsvagning. Med samma eurokurs som förra året hade omsättningsminskningen legat på 8 och 12%. 12% lägre omsättning trots fotbollsvm som drar ner omsättningen kv2 varannat år(VM och EM), utan VM och samma eurokurs hade omsättningsminskningen kv2 troligtvis varit väldigt låg.

Med andra ord drar jag slutsatsen av att företaget inte går så illa som det skrivs, även om det fortfarande stämmer att tillväxten är negativ.

Negativt = Negativ Tillväxt

Eurokursen fortsätter ner...

Positivt:

Resultatet är fortfarande positivt!

Livebettingen har mottagits väl( 311% omsättningsökning jmf me kv2 förra året)

Företaget har startat ett besparingsprogram, visar att ledningen agerar när det behövs.

Pokern fortsätter växa på de områdena i europa entraction satsar på och nu går vi in i en högsäsong med ett flertal nya kunder jmf med förra årets högsäsong, räknar med kraftig tillväxt under slutet av kv3 och kv4.

Aktien är historiskt sätt lågt värderat med ett, troligtvis kassajusterat PE på mellan 5-6 på mina förväntningar vilket är väldigt lågt och räknar dessutom med en direktavkastning på minst 5% för året, troligtvis högre.

Slutsats: Botten kan mkt väl vara nådd, tror Eurokursen har nått botten, tror tillväxten kan mkt väl ta fart igen, dock inte i samma takt som tidigare. Företaget är lågt värderat och förtroendet har aldrig varit lägre. På dagens rapport dubblar jag mitt innehav och entraction står nu för över 15% av portföljen...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?