Post entry

Spelsektorn på väg att bli het igen?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Speksektorn är idag klart lägre värderat än den varit på många år, Samtidigt som alla bolagen går väldigt starkt och kommit med ytterligare positiva signaler senaste dagarna.

Betsson värderas till PE 12 på nästa års prognoser, trots en starkt tillväxt och nu fått en bra start på sin Asiensatsning, massvis av favoritfall tyder även på att kv4 kan komma att ge väldigt bra marginaler och ett bra resultat kv4.

Unibet värderas ännu lägre, troligtvis ett PE lägre än 10 på nästa års vinst efter att ha tappat en viktig marknad under året, men nu i dagarna kom ett meddelande att Unibet gör ett återtåg in på den Italienska markanden iaf, vilket tyder på framtidstro och satsning framåt, även här är det troligt med ett väldigt starkt kv4 då det varit en väldigt stor andel favoritfall i de europeiska fotbollsligorna senaste månderna

Entraction slår alla tidiga rekord i sitt nätverk vad gäller aktivteten, samtidigt som aktien värderas till ett PE på klart under 8 på nästa års förväntade vinst, samtidigt som de plockat hem en väldigt stor kund och nu troligtvis flyttas upp på topp 10 listan över världen största pokernätverk, detta samtidigt som det bevisas gång på gång att entractions kunder är nöjda med entraction och flyttar över större delar av sin spelarbas till entractions nätverk allteftersom, samtidigt som nya kunder tillkommer.

Sen har vi Net Entertainment som alltid värderats högt, men som även dem tappat mycket mot slutet, runt 30% sedan årstoppen, men samtidigt är det första gången NetEnt inte har gjort vad som förväntat sig, med något försenade uppstarter och lite mindre antal nya kunder senaste tiden.

Hur som helst är Betting/Pokersektorn väldigt lågt värderad för tillfället, samtidigt som alla bolagen har ett väldigt intressant 2011 där ett flertal offensiva satsningar kommer ske...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?