Post entry

Vinnaren avslöjar sina innehav

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I förra veckan berättade vi om portföljtävlingsvinnaren Mrs Market som slog index med hästlängder förra året med en avkastning på 350 procent. Denna investerarprofil har inte bara lyckats med sina investeringar i fiktiva portföljtävlingar utan har också ett imponerande facit i den riktiga världen. Hans drömresa ligger i Björn Borg kalsongerna…

Vinnaren gjorde sig rik på Björn Borg aktier som gick upp 3000 procent på 2,5 år. Men framgången slutade inte där. Fokuseringen ligger likt Redeyes strategi att hitta tillväxtcase i små och medelstora bolag. I veckan bröts tystnaden för en mindre tid och Mrs Market avslöjade vilka aktier som ligger i den riktiga portföljen. Nedan följer ett antal bra aktietips:

Det största innehavet finns för tillfället i förra årets kursraket Wesc. Streetwarebolaget kom med en stark försäljningsrapport i måndags som gav nytt bränsle i aktien som rusade 12 procent. Bolaget kom med en högre rörelsemarginal än sin egen prognos. Siffrorna gör att han/hon fortsatt tror på bolaget, strategin blir att behålla aktien och fortsätta att rida på den positiva trenden.

Entraction är det näst största innehavet. Bolaget utvecklar och erbjuder mjukvara till spelbranschen. Här överaskas vinnaren av att aktien inte har handlats upp mer då väldigt bra siffror på har visats upp på sajten ”PokerScout” som mäter onlinepokertrafik. Kassan sväller och värderingen är låg, vinnarens bästa gissning är att uppvärderingen kommer vid kommande rapporter.

Transcom handlas till p/e 9 på vinnarens försiktiga prognos för 2010. Bolaget har tagit flera nya avtal som ger fin hävstång vid förbättrad ekonomisk aktivitet. Aktien ”Fastighets Balder B” antas fortfarande vara oförskämt lågt värderad på cirka 60 procent av eget kapital och p/e 5. De låga räntorna väntas bestå ett tag vilket fortsatt gynnar Balders förvaltningsresultat. Man har gjort affärer över bokfört värde vilket indikerar att det snarare är dags att skriva upp fastigheter än att skriva ned.

Travelpartner är resebolaget vars aktie är den största vinnaren på Sveriges alla börslistor. Aktien har gått upp 700 procent på ett års tid. Men Mrs Market räds inte för det. Han menar att Travelpartner är lågt värderad något han får medhugg av från den träffsäkra investerarprofilen med namnet ”Halvguden”. Båda menar på att marknaden har missat säsongsvariationerna som finns i branschen, där det första halvåret är klart starkast. En varning utfärdas dock. Aktien är ganska illikvid med en hög risk så viss rabatt förtjänar den. De två minsta innehaven ligger i aktierna Aros Quality Group och Alltele, vilka även dem ser ut att gå en ljus framtid tillmötes.

Vilken aktie tror du blir 2010 års kursraket?

Vi kommer under nästa vecka att påbörja en ny analystävling som går under namnet ”Kursraketen 2010”. Här skall du framföra 10 argument likt de som framförts ovan om varför just din aktie skall bli årets börsvinnare. Vinnaren avgörs av Redeyes community som i dagsläget har närmare 1800 investerarprofiler. De kommer att betygsätta din argumentation utefter två frågeställningar. Är argumentationen bra? Tror du själv att aktien blir 2010 års kursraket? Vinnaren koras utefter dessa betygsättningar. Men inte förrän i slutet av året får vi se den verkliga vinnaren. Då får vi även se hur väl communityns uppfattning stämmer överens med det verkliga utfallet. Målsättningen är således även fortsättningsvis att du tillsammans med Redeyes community skall hitta morgondagens kursraketer och kunna slå börsindex.

Denna krönika publiceras i börstidningen Trends på fredagar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?