Post entry

Episurf Medical AB/Resultaten från ettårsstudien

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Individanpassade implantat med en enorm marknadspotential! Snart kommer resultaten från ettårsstudien.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg i Redeye om Episurf, http://www.redeye.se/aktiebloggen/episurf-medical-ab/veckans-raket-episurf-130. Sex månader har nu gått. Enligt pressmeddelandet från aktietorget december 2010 ( http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=56997&Language=1 ) kommer resultaten från ettårsstudien att släppas juni 2011.

Lite kort om Episurf:

Episurf utvecklar små individanpassade implantat (Episealer) samt kirurgiska borrmallar (Epiguide) för behandling av lokala broskskador i människors leder. Episurfs implantat är små, tunna och anpassas för varje individs unika anatomi och skada.

Som jag tidigare nämnt i redeye är marknadspotetialen tillräckligt fin för att man ska investera på dagens nivåer. 10% av världens befolkning lider av någon typ av broskskada. Det är rätt stor problem med andra ord – speciellt när man sätter det i relation till diabetes som drabbar 6-7% av befolkningen.

Vad är det unika?

Det som gör Episurfs implantat unika är att dem är individanpassade. Det finns bolag som gör små implantat (http://arthrosurface.com/) men inget bolag i världen som har teknologin för att göra de individanpassade! Att det finns framgångsrika bolag som Arthrosurface ser jag som ett tecken/bevis på att marknaden är "underserved" dvs. det finns ett uppdämt behov som inte tillfredsställs - ett individanpassat implantat bär med sig betydligt bättre resultat för patienten. Se bara på Nobel Biocares utveckling som idag är en världsledande dentalkoncernen med sina titanimplantat! Jag vill också tillägga att Tomas Nortoft från Noble Biocare sitter i Episurfstyrelsen vilket jag ser som en stark tillgång.

Arthrosurface visar på sin hemsida på över 25,000 sålda implantat. Det betyder att Episurf som har en mer suverän produkt kan rida på den äldre teknologin som har banat vägen och komma upp fina försäljningsvolymer på kortare tid. Detta är inget nytt fenomen, dvs. att ett bolag banar vägen på ett annat som har en bättre version på produkten och därför blir mer framgångsrikt... Bilbranchen = TOYOTA, Betalningar över nätet= Klarna eller Nobelbiocare som revolutionerade dental implantat marknaden!

Episurf är lite som Nobel Biocare tandimplantatsystem – ett bolag som inte bara har en unik produkt utan ett bolag som öppnar upp en ny marknad med sin teknologi – nämligen att kunna individanpassa små implantat för lokala broskskador.

Teknisk risk vs. Potential

Det tar ca 10-15 år för ett läkemedel att komma ut i marknaden. Därför har jag, som många andra, varit väldigt försiktiga med läkemedelsföretag som t ex KaroBio. Men Episurf är ju inget läkemdelsbolag! Då Episurf utvecklar en medicinteknisk produkt, som utgår ifrån befintliga material i implantatet ser jag en kraftig reducerad teknisk risk. Jag menar, i Episurfs implantat finns ju ingen substans som kan reagera på ett oönskat sätt i kroppen. Däremot är marknaden för Episurfs knäimplantat lika stort som marknaden för ett nytt läkemedel = 7 miljarder USD (http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=118965&p=irol-reports). Då ska man komma ihåg att Episurf har fler produkter för andra delar i kroppen såsom stortån. Dessutom spinner bolaget ut nya produkter baserad på sin teknologi. Just nu har de genomfört en lyckad nyemission som har tillfört bolaget pengar fram till CE märkning och säljstart. Med andra ord har bolaget mycket goda finanser för kommande 2 åren.

Trigger

Som jag nämnde ovan skall resultaten släppas inom kort, enligt pressmeddelandet från aktietorget december 2010. Resultaten har hitintills varit tillfredsställande. Om det fungerar på får borde det fungera bättre på människor enligt mitt tycke då det är svårt att hindra får från att hoppa och skutta.
Just nu ligger aktien på 3 kr/aktie efter en nyemission som fulltecknades 15 juni 2011. Personligen ser jag framemot ettårsstudien. Är det positivt ser jag att bolaget bör handlas upp. Det är svårt för mig att spekulera i hur mycket aktien borde vara värd men runt 10 kr/aktie är inte helt orimligt.

Vad tycker ni? Är det någon vet mera om bolaget?

Potentiella bindningar eller jävsförhållanden: undertecknad äger aktier i Episurf Medical AB. Arbetar ej för Episurf

/Dr Lippercon

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?