Post entry

Börs-SM

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

På måndag tror jag att aktierna ska dyka upp i mina Börs-sm depåer, det ska även presenteras startkurser för de olika aktierna och man kan se vilka som är populärast.

Redan nu har det dock släppts att det var 6 102 portföljer som är med och tävlar i år, vilket är en ökning med hela 50% mot föregående år. Första vinsten blir därför 600 000kr i år.

Jag tänkte jag ska försöka förutspå lite vilka aktier som kommer vara populärast nu i starten, sektorerna har redan redovisats i det nya numret av aktiespararen, Energi, material och hälsovård är de populäraste.
Ingen överraskning där inte, Energi tycker jag är givet då det finns väldigt mycket prat om hur mycket oljepriset kommer att stiga och hur efterfrågan kommer öka.
Material är ju även det en bransch som är väldigt beroende av råvarupriserna och samma diskussioner förs ju även här.
Hälsovård tror jag inte de syftar på AstraZeneca utan snarare Bioteknikföretag, vilket självklart är en populär bransch i en sådan här tävling.

Aktierna jag tror kommer vara bland de populäraste är:

BlackPearl – Ett populärt oljebolag som är verksamma i Kanada med Oljesand och tungolja, har haft en bra resa än så länge och förhoppningsvis fortsätter den.

Malka Oil – Extremt hög risk, företaget har ingen verksamhet alls utan sitter just nu bara på en kassa, vad ska de göra med den?

Epicept – Även här är det hög risk som gäller, ett bioteknik företag som håller på att lansera en medicin mot leukemi.

Tricorona - Här hjälper ju även jag till, hög risk men med bra odds

Micronic - En aktie som steg med 26% i fredags efter att ett avtal har slutits med Intel, de arbetar med laser.

Bland de större företagen tror jag vi finner:

Swedbank – Efter den bra resan förra året tror jag att många väljer den i år också, finns fortfarande en bra bit kvar tills aktien känns fullvärderad och det kan komma positiva överaskningar i baltikum

Alliance oil – Det hänger samma med oljepriset och chansen till att vi får se ett högt oljepris i år

Lundin Mining – Gruvbolag som verkar i Kongo, en riskfylld region, men med risk så kommer ju också chansen till en oväntad vändning.

Vad mer som sades i Aktiespararen är att alla aktier som är valbara finns i åtminstonde en portfölj, detta förvånade mig väldigt mycket! Finns det verkligen folk som väljer Ericsson till en tävling som pågår i tre kvartal, eller Axfood?

På måndag så får vi se hur pass bra jag är på att spå i Kaffesumpen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?