Post entry

Exportstjärna före sin tid

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Det är tuffa tider för drömmare" ...är det inte så som den svenska exportstjärnan Gessle sjöng häromåret? Ser man till börsens utveckling valde de flesta andra att istället nynna på "Always look on the bright side of life..." Kanske var han före sin tid, Gessle. Nu är vi dock där och visst ser det tufft ut för en annan av Sveriges exportstjärnor (fallande?), Ericsson.

Marginaler sjunker, tillväxten avtar, konkurrenterna attackerar... då går kniven. 4000 tjänster tydligen, en hel del. Ja nog kunde det vara roligare. Marknaden har visserligen tagit höjd på allt detta redan (även besparingsprogrammet som det lägligt nog ryktades om - sällan! - för någon vecka sedan) men även med detta i beaktning är det svårt att se någon vidare uppsida för aktien något som i sig är oerhört viktigt för Stockholmsbörsen. Visst, värderingen kanske inte är hög men besparingar förväntas tynga årets resultat och besparingar drar man ju igång när man har problem. Friska personer behöver knappast medicin och så bör det väl vara med företag i näringslivet.

Personligen tror jag inte att aktien faller särskilt mycket på detta. Den kanske rent av stiger på det aviserade besparingsprogrammet, vem vet men som läget är nu känns aktien allt annat än het. Ja inte ens ljummen skulle jag vilja säga. Vad som däremot är negativt är att underleverantörer och konsultbolag med stor slagsida mot Ericsson förblir trista under överskadlig framtid tills vi har fått se var Svanberg har skurit.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?