Post entry

Eurocine Vaccines – Resultat av utvärderingsstudier inom kort

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Studieresultat och val av ny vaccinkandidat närmar sig, är Eurocine nästa Biotechbolag att värderas upp?

Ny strategi:

I höstas lade bolaget om sin strategi efter att fas I/II studien inom nasala vacciner ej uppnådde tillräckliga resultat. Det som har skett nu är alltså en omstart av Eurocine och dess forskning som man nu ändrat inriktning på och inriktar sig mot injicerade vacciner för humant bruk istället för nasala. Det positiva är att bolaget däremot fortfarande kan använda samma teknologiplattform som man arbetat fram under många år, denna teknologiplattform är kompatibel mot både virus och bakterier.

Teknologiplattformen – Endocine:

Det unika med Eurocine och vad som är det stora värdet i bolaget nu innan man valt vaccinkandidater är dess adjuvans. Adjuvans är den tillsats som man tillsätter till vacciner för att stärka effekten av dessa. Inom Eurocine har man alltså en gedigen kompetens inom just adjuvans och en formuleringserfarenhet samt en redan gångbart industriell process för teknologiplattformen.

Marknad:

Inom smittsamma sjukdomar finns i världen stora behov av nya och bättre vacciner, BigPharma söker nya vaccinkandidater. Marknaden för vacciner spås nå 50 miljarder USD 2023 för den globala marknaden. VET 13 miljarder USA samma år.

Endocine bolagets adjuvans ska alltså användas igen och det unika här är att bolaget redan har preklinska data på att det fungerar väl injicerat. Det har även visat sig vara säkert i människa vilket ger stora fördelar nu när man är i startgroparna att välja en ny kandidat.

Fem kliniska studier är utfärdade vilket ger Endocine en bra trygg grund att stå på nu när det ska kombineras med nya vacciner. Ytterligare unikt med Endocine är att det är kompatibelt att blanda med olika bakterier och virus, även blandbart med antigener av olika strukturer och former.

Endocine har alltså testats prekliniskt med en rad olika bakterier och virus vilket gör att sannolikheten att en eller två av dessa utvärderingsstudier ska falla väl ut är bra.

Man kan alltså vara trygg i att det redan fungerat nu när man går in i nya projekt. Eftersom Endocine fungerar med olika typer av antigen och detta har man även visat med en rad olika peptider, proteiner mfl

Summa summarum är detta en väldigt bred plattform vilket lägger en stabil grund inför kommande val av nya vaccinkandidater inom några veckor.

Ny Forskningschef med gedigen bakgrund från Karolinska Institutet:

Ytterligare en intressant del i detta är att den nya forskningschefen Karl Ljungberg har ett långt förflutet vid Karolinska institutet där han arbetat med vacciner i över 10 år och nu alltså väljer lilla Eurocine för att fortsätta sin karriär. Jag har svårt att tro att denna person skulle kliva på ett nytt jobb på Eurocine om han inte hade en stark tro om att det finns stora möjligheter till nya eller förbättrade befintliga vacciner.

Val av ny Vaccinkandidat:

I början av augusti väntas alltså bolaget meddela vilken vaccinkandidat av dessa tre man valt. Det skulle enligt bolaget kunna bli två stycken men väljer att hålla ner förväntningarna till en här..

Viktigare är att man väljer en kandidat med den största potentiella marknaden. Skulle det dessutom vara inom ett område där det inte finns vacciner idag vore det ännu intressantare.

Bolaget har själva nämnt Allergi och Cancer som möjliga targets men detta ska man nog ha låga förväntningar kring. Troligare är en kandidat inom ett stort område men där det kanske finns vaccin idag men Eurocine gör detta vaccin bättre.

Enligt bolaget ämnar man i augusti då presentera vilken kandidat man valt att gå vidare med och väg framåt för denna. Enligt VD kan man redan sent 2020 vara redo att gå in i människa.

Här finns alltså ett fint läge att vara med när bolaget presenterar studieresultat i augusti och sannolikt väljer en mycket spännande kandidat för vidare utveckling tillsammans med Endocine.

Skulle valet falla på en indikation med jättemarknad kommer sannolikt intresset för Eurocine-aktien öka markant. Börsvärdet är idag bara kring 40msek och bolaget är finansierade till sent 2019, så finns alltså Ingen nyemissionsrisk i det korta perspektivet.

Man kan argumentera fram och tillbaka huruvida bara värdet av tekonologiplattformen har större värde än dagens börsvärde. Lägg där till en positiv utvecklingsstudie, ja då kan Eurocineaktien bli nästa biotechbolag att värderas upp.

Nya forskningschefen från KI, ger den nystart i bolaget aktiemarknaden vill se. Detta tror jag kan visa sig även i aktien väldigt snart.

Sätter ingen riktkurs då det skulle vara oseriöst då vi inte vet vilket vaccin man väljer än, utan konstaterar bara att det mycket snart närmar sig utlovade nyheter som kan sätta rejäl fart på aktien.

Länkar:

Det mesta av fakta och uttalandena jag skriver om ovan kommer från nedanstående presentation.

https://www.eurocine-vaccines.com/sv/eurocine-vaccines-presentation-pa-aktiedagen-stockholm-2/

Nya forskningschefen, info kring tidigare erfarenhet osv finns i länk nedan.

https://se.linkedin.com/in/karlljungberg

Även bolagets egna hemsida för info kring Teknologiplattformen

https://www.eurocine-vaccines.com/sv/

Disclaimer: Äger aktier.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?