Post entry

Exeger - Banbrytande teknologi med global potential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Exeger handlas inofficiellt hos Pareto, senast betalt 127 kr per 2021-02-01. Analysen indikerar ett riktpris i bas-scenariot på 4 165 sek per aktie år 2022. Analysen är baserad på antagande om att bolaget vid denna tidpunkt är noterat på en likvid aktiemarknad, 30% beläggning av Exegers fabriker samt att priset för Exegers solceller reducerats med 30% år 2022 relativt priset för 2021.

Exeger har världens största fabrik för massproduktion av Dye Sensitive Solar Cells (DSSC) och är nu redo för volymleverans. 2021 blir det stora genombrottsåret för Exeger. Bolaget har kommunicerat att det kommer ske en bred global kommersiell utrullning 2021 med lansering av 7 produkter inom 6 olika kundsegment med Exegers solceller integrerade. Exeger har 26 pågående kundprojekt och flertalet av världens största konsumentelektronik-bolag finns bland dessa projekt. Bolaget har under Q4 2020 fattat beslut om att bygga fabrik nr 2, den så kallade ”Urban Factory”, vilken kommer att ha 10 gånger större produktionskapacitet än nuvarande fabrik. Det är mycket positiv signal att Exeger beslutat att bygga denna fabrik för att kunna möta efterfrågan på deras solceller och erbjudaredundans. VD Giovanni Fili har byggt upp ett världsledande solteknikbolag och kan skriva svensk industrihistoria genom att skapa en ny svensk industrisektor. 

Riktkursen kan uppfattas som aggressiv, givet nuvarande kursnivå. Antagandet riktkursen bygger på med 30% beläggning av fabrikerna är dock inte orimlig, med beaktande av Exegers banbrytande teknologi, mycket höga kundnytta och stora volympotential i majoriteten av de produktsegment bolaget adresserar. Det finns goda förutsättningar för Exeger att uppnå ett brett kommersiellt genombrott med hög volymefterfrågan 2021 och 2022.

Analysen är baserad på publik information som bolaget förmedlat via intervjuer, presentationer, årsredovisningar samt vid informationsmöten av bolaget. I analysen har eftersträvats att härleda och underbygga samtliga antaganden såsom pris till kund per cm2 solcell och materialkostnad per cm2. I de fall det inte har varit möjligt har antaganden byggts på aggregerade estimat. Analysen kommer uppdateras på kvartalsbasis och löpande innefatta kurspåverkande händelser och information.

Klicka på länken för att läsa hela analysen - Exeger Banbrytande teknologi med global potential

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?