Post entry

Exeotech Invest - Extremt bra köpläge nu!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Med en stark närvaro i Vietnam och en rad framgångsrika konsolideringar består en oförtjänt låg kurs för Exeotech. Anledningen är rädsla som jag anser vara obefogad.

Exeotech Invest kommer bli en av årets största turn-around bolag. Det finns få aktier att välja mellan på NGM som haft en sån unik resa. Från att under 2014 kört sina projekt i botten och vara kraftigt skuldsatt, till att under 2015 tillsätta ny VD Jesper Birgemo som gradvis genom nyemissioner och riktat fokus främst mot livsmedel. Detta har varit minst sagt framgångsrikt då Exeotechs antal aktier förvisso har utspädning på ca 60% men med det i perspektiv mot vad bolaget hade för utmaningar framför sig så är det minst sagt väl förvärvade slantar.

  • Exeotech är skuldfritt och har stor tillväxt men fortfarande inte avlistats från obslistan. Detta beror på att Jan-Axel Näsman, Gästrike Invest, fortfarande inte har skickat bekräftelse till redaktionen om mottagen betalning. Ett sätt att förklara detta på är att det uppstod en dispyt efter att skulden reglerats till Gestrike Invest 2015 i http://investor.astg.se/pressmeddelanden/exeotech-invest-ab-reglerar-skulden-42709?page=10 . Tvisten ledde till delade uppfattningar mellan Exeotech och Gestrike och således har bekräftelse för betalning ej skickats av Gestrike. Vilket ledde till en obs-listning som egentligen är oförtjänt och missvisande. Men så trögsnurrat är systemet när bekräftelse av skuldregleringar missaktas. Med tanke på detta så kan bottenfiske vara en bra idé för den som gillar högoddsare! Exeotechs finansiella situation och sätt att investera är i princip oigenkännlig och jag skulle våga påstå att avnotering från obs-listan är rimligt under 2018
  • Avslutade året 2017 med att besvara Faciles hot om stämning genom att konstatera tillsammans med juridisk expertis att Exeotech har följt avtal och lagen och att dessutom Facile har brutit mot LEO-lagen när dom utnyttjade sin överrepresentation röstmässigt för att avhysa Exeotech från mötet och höja VD lön med 55%. Utöver detta så har hot om svartmålning via bland annat Twitter gjorts om inte Exeotech går med på krav att bla avskriva sina Royalties för all Seriously Vodka som säljs i sydostasien, mellanöstern och Kina. Här har Exeotech full laglig rätt då en omröstning inte kan krävas av en ägare som har rättigheter samt förköpsrätt, vilket Exeotech hade. Här råder uppenbarligen delad uppfattning mellan bolagen. Exeotechs juridiska rådgivare sa att lagen är på deras sida i detta fallet och Exeotech svarade via pressmeddelande att dom kommer stämma Facile om dom inte får behålla royalties, ersättning från Indiebrands och om inte Facile annullerar emitterade aktier till VD som enligt LEO-lagen ej gått rätt till: https://www.bequoted.com/bolag/exeotech/pressmeddelande/exeotech-vidtar-atgarder-mot-facile-kan-aventyra-affaren-med-62746?page=11
  • Vietnam har boomat rejält och försäljning för LPES ökade i november 2017 med 1022% - en siffra som jag tror bara är toppen på ett isberg. LPES har etablerat sig på hotell i Vietnam och tillväxten är enorm. Dom har dessutom spridit sig till andra ställen som Nya Zeeland och Kambodja men även Sverige som Ica-butiker. Denna typ av produkts tillväxt ökar med snöbollseffekt. Får Vietnam mer tillväxt och turism så får hotellen med försäljning och då vill folk ha mer LPES i turistbutiker och då ökar värdet att sälja dessa produkter här hemma i Sverige. Det är en spännande tid att se hur utvecklingen för dec -17 och året 2018 kommer fortsätta växa!
  • Bomars Brunn köptes för 7 miljoner kr och har lagts på is pga alla andra projekt. Men vattnet är godkänt för kommersiell försäljning och Exeotech har avtal med kund som kommer köpa stora volymer. Vattentesterna som gjordes 2017 visade att tillgångarna översteg tidigare värdering. Allt som krävs, även fast det har förskjutits en del, är att lösa förpackningsalternativ och logistik sen är det dags för lansering. Svenskt källvatten till en marknad där det definivt är attraktivt kommer garanterat bli en succé, tror jag.
  • Sameffekt. Detta bolag ska inte underskattas. Pga lagar som trädde i kraft 2011 så är det lagkrav att en byggherre förser arbetsplatsen med riskhantering och säkerhetsåtgärder, detta kräver olika licenser och det erbjuder Sameffekt. Läs mer på deras hemsida, Sameffekt.se

Detta med nuvarande kurs är verkligen en bottenfiskares våta dröm. Nuvarande börsvärde på 23 miljoner är verkligen ingenting mot vad Exeotech kommer generera framöver.

Målet för 44 miljoner omsättning 2017 är väldigt rimligt då det tillkommit ny information utöver ovanstående punkter där Exeotech sålde ett bolag för 1.8 miljoner (0.3 milj förtjänst) dessa 1.8 läggs till i månadsbrevet föe december som inte har presenterats ännu. Och Indokina Ventures nysatsning kommer räknas in. Skulle vi räkna med att 44 miljoner omsättning samt positivt ebitda uppnås för 2017 så är en rimlig kurs runt 0.04-0.05 vara en rimlig indikation. Men om ovanstående spekulationer stämmer så är det fortfarande obefogat lågt skulle jag vilja påstå. Blir vi av med obs-listan, löser tvisten via medling och får kompensation från Facile samt behåller royalties och nuvarande verksamheter inklusive Bomars, håller takten med tillväxten. Då kan ett börsvärde på 200-300 miljoner definivt vara tänkbart på sikt. Jag kallar denna aktie för högoddsare av en anledning och uppmanar dig som läst allt att bilda din egen uppfattning innan du gör någon affär. Läs alla pressmeddelanden och googla på hur rights of first refusal fungerar vid tvistemål samt Leo-lagen och googla hur man bedömer ett bolags värde. Skulle du sen hålla med om att Exeotech har lagen på sin sida och att deras investeringar har potential att växa, så är det rea. Min rekommendation är att köpa en rejäl bunt och sedan hålla hårt i dom. Även om en uppgång på säg 20-30 % är frestande så kolla hur kursen utvecklades 2015 från 0.016 till 0.119 över en natt https://m.imgur.com/a/DphL8

Eftersom Exeotech har lagen på sin sida i tvisten så är min gissning att Facile via medlare tar tillbaks anklagelser för att undvika rättsprocess och onödiga kostnader, vilket båda parter förlorar på, så Exeotech får behålla sina Royalties samt ger ekonomisk kompensation i någon form för den illegala lönehöjningen på runt 100.000. Rimligtvis en annulering följt av en option till Exeotech med skadestånd inräknat i kursen.

Månadsbrevet för Januari kommer nästa vecka. Där får vi svaren på det mesta, men vi får eventuellt vänta på årsrapport 28 februari för att läsa om hur tvisten med Facile utvecklat sig.

Vill avsluta med att säga, har du nerverna för att köpa i börsskräck och hålla ditt innehav när det bär iväg så är chansen stor att du får vara med på en av 2018 största raketer!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?