Post entry

Exini - lovar vinst

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Exinis kvartalsrapport innehåller många godbitar. Det är bara en tidsfråga innan marknaden förstår att värderingen i detta bolag är helt fel. En tiodubblare på tre års sikt.

Exini ökade omsättningen och förbättrade resultatet för årets första kvartal jämfört med förra året. Siffrorna är dock fortsatt små. Omsättningen ca 3 MSEK. Resultatet -1,1 MSEK.

Det intressanta är dock VD-ordet där Aurell berättar om vad som är på gång.

För det första har Exini Bone gjort succé i Japan vilket bonusutbetalning om 2 MSEK från FUJIFILM bekräftar. Som tidigare beskrivits är Japan en testmarknad för Exini och intäktsmodellen inte den starkaste. Det blir annorlunda i Europa och USA. Framgången för Bone innebär en stark förhandlingsposition avseende Exini Heart i Japan. I VD-ordet nästa lovar Aurell ett avtal inom kort.

Än mer intressant är att BSI-värdet (som mäts med Exini Bone) börjar få stort genomslag. Forskare i Europa och USA möts och diskuterar utrullning. Exini har ett samarbete med MSK i USA och med hjälp av detta grymma referenssjukhus ska USA erövras.

Aurell upprepar att Exini kommer att visa positivt resultat och kassaflöde i år. Inom ett par år ska BSI vara standard och Exini främst i ledet (se målsättningen i årsredovisningen).

Exini är på gång att realisera sin målsättning. Sker det kommer detta Bosse Håkansson-bolag att värderas till 1 miljard inom 3 år. Dagens 50 MSEK är utan tvekan ett resultat av att bolaget är okänt och ouppmärksammat.

I år räknar jag med att uppmärksamheten ökar och vi får se en värdering på 200 MSEK i nivå med andra bolag i liknande sits. Det skulle innebära en aktiekurs på ca 20 SEK.

Notera också att VD ökade sitt innehav precis innan hans karens inför rapport inträdde. Insiderköp är alltid rätt att ta rygg på.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?