Post entry

EyeOnID har bäddat för uppvärdering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

På en och samma vecka har vi fått tre lysande PM från EyeOnID. Expansion i nya länder, utökade samarbeten och förvärv av ett spännande AI-bolag - och fler PM är att vänta. Det behövs ytterst lite för att motståndet vid 5,20 kr ska släppa - då räknar jag med fri fart upp till 7 kr.

Utlandssatsningarna tar fart, samtidigt som mySafety skruvar upp tempot här hemma, EyeOnID börjar sälja delar av mySafetys tjänster till andra kunder. Och sist men inte minst – EyeOnID förvärvar Tirsys och skapar i ett slag en helt unik tjänst samtidigt som man sänker sina verksamhetskostnader.

Alla parametrar finns nu på plats för en fortsatt snabb expansion ut i Europa och aktiemarknaden älskar snabbväxande och stabila bolag vilket Eyeonid nu har lagt grunden för att bli. 

I pressreleasen informerade mySafety att de med början av sommaren ska genomföra en massiv reklamkampanj. En ökad uppmärksamhet från allmänheten och aktiemarknaden kan "påskynda en välförtjänt uppvärdering av aktien".

EyeOnID är en rätt okänd aktie på en liten lista. Det är svårt att finna information som kan ge vägledning för aktiers framtida avkastning. Daniel (VD) och bolaget har också varit reserverade med vilka intäkter det räknar med att ha i slutet av året. En viktig fråga är vilken information och analys investerare använder när de fattar investeringsbeslut.

En vanlig investeringsstrategi är att se hur andra gör och följa flocken

På kort sikt är aktiemarknaden ett lotteri där aktier stiger och faller beroende på olika orosmoment. Förståsigpåare och ”kommentatorer” försöker förklara kurssvängningarna och i allt kaos kan aktiemarknaden verka slumpartad. Det kan därför vara lätt att glömma bort att aktiemarknaden på lång sikt upprätthåller en viktig funktion. Aktiemarknaden sållar ut de starka affärsmodellerna från de svaga. På längre sikt går värdeskapande och aktiekurserna hand i hand.

Två förutsättningar måste vara uppfyllda för att skapa bolagsvärden. För det första måste bolaget ha kapacitet att växa. Utan tillväxt – inget värdeskapande. För det andra måste bolaget skapa resultat som överträffar ägarnas krav. Utan lönsamhet högre än kraven – inget värdeskapande.

All aktieanalys bör försöka ta reda på i vilken grad bolaget genererar värden eller kommer att generera värden i framtiden. På en aktiemarknad där kortsiktiga nyheter får all uppmärksamhet är det lätt att glömma bort vad som driver aktiekurserna på lång sikt. På lång sikt stiger och faller aktier baserat på bolagens värdeskapande. Ökade värden leder till stigande aktiekurs och minskade värden leder till en fallande aktiekurs.

Samarbetet med mySafety

Den senaste veckan har vi fått tre nya pusselbitar som var och en för sig borde innebära en signal om EyeOnIDs värde och aktiekurs.

  • mySafety meddelar att EyeOnIDs skydd ska ingå i mySafetys standarderbjudande och därmed levereras till alla kunder, både nya och befintliga. RESULTAT: EyeOnIDs intäkter från avtalet med mySafety kommer bli betydligt högre än tidigare kommunicerat.
  • Tillsammans med mySafety går nu EyeOnID in i Finland som första marknad utanför Sverige. RESULTAT: Fler kunder innebär högre intäkter. Men det verkligt intressanta är att ”nollan” för utlandssatsningar nu är spräckt. Den första utlandsmarknaden kräver massor av arbete för att starta upp – sen är det bara att fortsätta resan till nästa land. Min gissning är att vi snabbt kommer få lanseringar i fler länder – och snabba intäktsökningar.
  • EyeOnID börjar även marknadsföra delar av mySafetys tjänst till sina övriga kunder i olika länder. RESULTAT: EyeOnID kan erbjuda mer komplexa tjänster via sina andra kanaler. Ger högre intäkter per kund och högre attraktivitet vid införsäljning till nya marknader.

Vad har vi framför oss?

Min klara övertygelse är att EyeOnID nu fått upp farten ordentligt. Man är inte längre ett utvecklingsföretag och ett fullfjädrat IT-företag som säljer och levererar för fullt.

Vi kommer få fler PM om nya samarbetsavtal i rask takt. Vi kommer få fler PM om nya länder där EyeOnID gör entré, med eller utan mySafety. Just nu ökar omsättningen vilket minskar risken för fler emissioner samtidigt som det radikalt ökar värdet på bolaget.

Trycket ökar som i en tryckkokare. När som helst kommer locket explodera och kursen skjuta upp i taket. Jag är övertygad om att vi ser 20 kr innan året är slut – håll i er för det kommer att gå undan.

Disclaimer

Jag har aktier i EyeOnID, jag är inte objektiv och detta är ingen objektiv analys. Skaffa dig en egen uppfattning innan du väljer att investera.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?