Post entry

FED & US Dollarn

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Höjer FED räntan i September?

nja, jag tvivlar.
Historiskt har räntehöjningar/räntesänkningar oftast dragit ut på tiden.

Rimligare är att Yellen väljer att inte höja räntan men signalerar till marknaden under septembermötet att räntehöjningen kommer med största sannolikheten i december, allt för att inte skada tilliten till centralbanken då de mer eller mindre har "lovat" en räntehöjning i år.

Vad händer med dollarn?

Jag väntar mig att riksbanken inte vågar sänka räntan ytterligare i deras räntemöte 3e september då inflationen kom in starkt på 0.9% nu senast.
Samtidigt som FED inte höjer räntan i september väntar jag mig att dollarn sjunker de närmsta 2 månaderna.

Utöver detta har Kina devalverat för att hjälpa exporten, vilket kommer att slå en aning mot inflationen i Europa. Den påverkan och statistiken bör trilla in först om några månader vilket kommer att dra ner euron en aning samtidigt som räntehöjningen från FED i december närmar sig.

Med det sagt väntar jag mig något svagare dollar de närmsta 2 månaderna för att sedan börja stiga och stiga på räntehöjningen i december.
En dollar runt 9kr för en SEK anser jag inte vara orimligt i början utav 2016

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?