Post entry

Med filttofflorna på (Portföljförändring+börsläget)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej Redeyevänner!

Fenix Outdoor har nu lämnat min egen portfölj liksom i tävlingsportföljen här på Redeye. Tycker att Fenix har begränsad potential från den här nivån och det har varit en härlig resa sedan försommaren. Jag har haft filttofflorna på ett tag och smugit ut Fenixinnehavet men idag fick man hjälp av Börsveckan och då slogs folk plötsligt om aktierna...;-)

Såg detta på en chatsida. Stod det verkligen inte mer och folk springer
plötsligt benen av sig för att köpa...även Tretti gick ju upp..;-)

"Istället tar vi och ökar vår exponering
mot detaljhandel genom att köpa
in Fenix Outdoor samt att åter ta in tretti.se
i portföljen. Bra siffror i delårsrapporterna
samt goda utsikter för julhandeln som
rycker allt närare är två anledningar till
att bli mer konsumentnära i portföljen."

Likviden för Fenix har mest gått till Entraction som nu är mitt största innehav. För logikens skull har jag även tagit in aktien i portföljtävlingen.

Enligt pokerscout så ökar pokern med 35 % nu i års takt och Entraction med 70%! Entraction handlas trots det antagligen på ett p/e på 8 för nästa år och då går det inte låta bli att tanka. Det är nästan så att man funderar på att sälja bordssilvret och panta burkar så bra tycker jag att caset är nu...;-)

Mitt näst största innehav är Transcom A som fortfarande rabatteras gentemot B-aktien med över 10 %. Transcom har ju som tidigare sagt tagit massa med nya avtal och när den ekonomiska aktiviteten kommer igång så blir det här fint från nuvarande nedpressade läge med p/e ca 8 för nästa år antagligen.

Tredje största innehavet är Wesc som har några jobbiga kvartal att möta från förra året med valutavinster men Mr Market kanske bortser från det och ser till tillväxten. PÅ sikt med marginalexpansion så tror jag detta case blir mycket bra.

Övriga innehav är som tidigare Wallenstam, Travelpartner, Netonnet, Aros Quality och Tretti. Känns bra...

Börsen fortsätter upp och kortsiktigt så är frågan om det inte är ett likviditetsdrivet chickenrace vi ser nu på börsen där underinvesterade fonder känner sig tvingade att köpa inför årsskiftet? Spännande är det i alla fall som alltid med aktier.

Hälsningar

Mrs Market

Swingtrader

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?