Post entry

Dags att gå in i Fingerprint!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Läge att gå in i Fingerprint!

Fingerprint har dessa månader drabbats av eventuella vinsthemtagningar och en fallande aktiekurs.

För drygt någon månad sedan var förhoppningarna stora innan VD sålde av sitt aktieinnehav. Det spred skräck bland aktieägarna och kursen gick från 10 kr ner till 6.5.

Människor spekulerade i huruvida detta var legitimt av VD att göra och denne rättfärdigade sitt beslut med att hävda att försäljnigen var för ett husköp.

Detta lockade till stort massbeteende och alla fingerprintforum vände kappan efter vinden. Det började spekuleras om "Kartellen" eller "vinsthemtagningar". Kursen pressades ner och missnöjet växte i takt med det groupthink och konformitet som spreds.

Samtidigt tuffar företaget på bra. En bra rapport stärkte förtroendet för att företaget expanderar, utökar sin verksamhet och får sålt på sina produkter. De inriktar sig först och främst mot Kina. Där växer verksamheten i ett lugnt tempo. Vilket är en trygghet att höra eftersom kraftigt växande företag ofta riskerar att krackelera.

Med andra ord: företaget går bra och som det ska!

Alla som satt kvar i båten har nog nu mycket att glädja sig av. Eftersom VD idag köpte in sig igen!

En väldigt viktig sak att inse när det gäller FPC är att aktieägarna vänder kappan efter vinden. Det är det beteendemönster som ligger bakom småspararna när det gäller FPC. Det är rapportridning i högsta grad.

Vi har sett det förut och vi kommer se det igen.

Därför rekommenderar jag starkt att köpa in sig nu eftersom vi strax kommer se kurser på den nivån som var innan VD sålde.

Min slutsats baseras till större del på hur psyket fungerar för småspararna hos FPC. Vi kan alltså se fram mot en uppgång på 30-40 % månaderna framöver. Släng på en positiv rapport på det och det blir mer.

Det händer även spännade saker framöver. Vi väntar skarpt på resultatet över vilken mobiloperatör som väljs under Tier 1.

Att VD gick in med storköp idag signalerar på en hög vinstchans mot risken av köp.

Observera viss risk för dipp imorgon men det kommer snabbt att tas igen. Det finns inte så mycket som kan trycka ner kursen mer så vida inte spekulationer om "karteller" är sanna.

Mvh

Benny

cyno cyno Member since Jan 13 2012

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?