Post entry

Fingerprint & Galaxy S4

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dagen före dopparedan kan vi roa oss med lite spekulationer eller i värsta fall riktiga avslöjanden.

Samsung arbetar under stor sekretess för att förhindra att läckor uppstår. Med Galaxy S3 krävdes det verifiering av fingeravtryck tillsammans med smarta kort för att komma in i labben där produktion av prototyper pågick (http://reviews.cnet.com/8301-19736_7-57453455-251/how-did-samsung-keep-galaxy-s-iii-a-secret/). Därför kan vi inte heller förvänta oss att underleverantörer av någon specifik teknik tillåts skylta med att de fått leverera till mobiljätten innan presentationen skett för varje specifik modell, i synnerhet när det gäller flaggskeppsmodellen Galaxy S4. Spekulera kan vi dock göra och även fastän jag inte räknar med att Fingerprints linjesensorteknik kommer att debutera i Galaxy S4 så indikerar styckena nedan att så kommer att vara fallet.

Apple förväntas lansera nästa iPhone med fingersensor i hemknappen. Det finns alltså en stor anledning för Samsung att vara steget före och sno åt sig uppmärksamheten med den nya tekniken.

Redan ifjol somras avslöjade också koreansk media att Samsung planerade att lansera en serie modeller med fingersensorer i år men att Apple:s köp av Authentec satt käppar i hjulen. Uppenbarligen var alltså Authentec påtänkta som leverantör. I Q3-rapporten ifjol avslöjade dock plötsligt Fingerprint att ett par av industrins giganter sedan ett par månader tillbaka bygger prototyper innehållande linjesensortekniken.

Mediauppgifter avslöjade dessutom i februari att Samsung ursprungligen tänkte slopa hemknappen i S4 men att de i sista minuten ändrat sig (http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.ddaily.co.kr%2Fnews%2Fnews_view.php%3Fuid%3D101028).

Det har nu läckt ut en påstådd bild av Galaxy S4(http://www.telegraph.co.uk/technology/samsung/9922602/Samsung-Galaxy-S4-pictures-leaked-online.html), där hemknappen till utseendet framstår identisk med CrucialTec:s BTP, innehållande Fingerprints linjesensorteknik. Någon liknande design på hemknappen finns inte i några tidigare Samsung-modeller.(http://img29.imageshack.us/img29/4982/btp.png

CrucialTec som i somras avslöjade att tillverkningskapaciteten för BTP:n ligger på 10 miljoner enheter per månad annonserade förra månaden att de investerar i ytterligare ökad produktionskapacitet. De framstår alltså bygga ut för att kunna hantera större volymer än 10 miljoner enheter per månad.

http://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=ko&u=http://www.38.co.kr/html/forum/board/%3Fo%3Dnews%26code%3D114120&prev=/search%3Fq%3DCrucialTec%2BBTP%2BRIM%26start%3D40%26hl%3Dsv%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DmHa%26sa%3DN%26tbo%3Dd%26rls%3Dorg.mozilla:sv-SE:official%26biw%3D1258%26bih%3D659&sa=X&ei=_kC_UNUCz9vhBINN&ved=0CHAQ7gEwCTgo

*noterar att länken ovan inte går direkt till aktuell artikel. Klicka därför på nyheten i länken daterad: 02/18 09:20

Koreansk media rapporterade 13 februari att massproduktion av Galaxy S4 skulle inledas i mars och att designen och specifikationerna var klara samt att leverans av ”delar” som t ex batteri och display skulle påbörjas i slutet av februari(http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.ddaily.co.kr%2Fnews%2Fnews_view.php%3Fuid%3D101028) . Detta ställer naturligtvis krav på rörelsekapital hos underleverantörerna då Samsung förväntas leverera 10 miljoner enheter per månad http://www.knowyourmobile.in/news/1781065/samsung_estimates_record_sales_of_galaxy_s4_prepping_10_million_units_for_shipping_each_month.html

Fingerprint hade vid årsskiftet 60 Mkr i kassan plus ca 11 Mkr i varulager. I januari beviljades en rörelsekredit på 15 Mkr från Nordea och 11 mars tog de in 40 Mkr via en riktad emission. Därutöver har Carnegie fått till uppgift att fortsätta verkställa en emission till marknadspris som kan inbringa ytterligare drygt 40 Mkr. Slutligen har under mars ca 3,5 Mkr influtit tack vare inlösen/köp av teckningsoptioner. Totalt sett har rörelsekapitalet alltså förstärkts betydligt vilket talar för att Fingerprint skulle klara av att hantera de förväntade volymerna av Galaxy S4.

Fingerprints VD presenterade också igår företaget i New York och råkar alltså befinna sig i samma stad som Samsung i morgon kommer att befinna sig för att presentera Galaxy S4!

Ett snabbt införande av ett incitamentprogram till en nyanställd nyckelperson ger slutligen tillsammans med VD:s hyggligt stora köp av aktier i perioder sedan sommaren en signal om att det finns nyheter i pipeline med större magnitud än de design win som hittills kablats ut.

Jag kan bara konstatera av detta att det är jäkligt kul att spekulera!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?