Post entry

FirstNorth E (del 3) & F

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

eWork – kort om… ...bolagetär ett konsultbolag på två ben, dels med egna konsulter och som en paraplyorganisation med underkonsulter som säljer sig via eWork. Totalt har man 40000 konsulter knutna till sg.

...siffrorna
Under första halvåret 2009 har bolaget haft en omsättning på 900 Mkr, vilket är en nedgång med drygt 30 Mkr. Bolaget redovisar positiva siffror, men rörelsemarginalen har krypt tillbaka kraftigt, från 2,4 till 1,1 procent.
Orsaken till den sjunkande marginalen sägs vara prispress framför en dålig beläggning.

...första intrycket Behovet av en aktör likt eWork lär fortsätta behövas, då många upphandlingar kräver att man är en större aktör som kan erbjuda ett brett spektrum av tjänster, då många mindre konsultfirmor är specialiserade.

...aktien Värderingen ligger på 350 Mkr, vid kursen 21 kronor. Trots en halvering av kursen det senaste året känns värderingen ansträngd trots en nettokassa på 100 Mkr. Bolaget kan säkert på längre sikt vara intressant, men risken för en nedvärdering på ytterligare 5-10 kronor känns inte allt för osannolik.

Firefly – kort om… _...bolaget_Bolaget utvecklar och säljer system för att upptäcka eld och explosioner. Installationer har gjorts hos många stora och kända bolag runt om i världen. Enligt bolaget själva är de världsledande inom sitt område.

...siffrorna
Omsättningen har sakta ökat från runt 15 Mkr per kvartal till 25Mkr i den senaste Q1 rapporten. Bolagets orderingång och orderstock har dock sjunkit tillbaka något. Resultatet har dock ökat de senaste kvartalen och har legat på runt 50 öre per aktie.

...första intrycket Verkar vara ett ganska stabilt bolag med en omsättning i nivån 50-100 Mkr. För mig är bolaget ganska okänt, men några minuters läsning gör mig lite intresserad.

...aktien Värderingen ligger på 100 Mkr vid en kurs på 17 kronor, balansräkningen ser dock okay ut, utan några skulder och en kassa på runt 20 Mkr. Värderingen känns verken billig eller dyr, kan bolaget hålla den trend man haft senaste året finns en uppsida, men samtidigt känns det som att det finns en risk för att konjunkturen tar ut sin rätt även på Firefly.

Bolaget får hållas under uppsyn för min del, utan något köp på denna nivån.

Formpipe Software – kort om… _...bolaget_Bolaget har ett antal produkter för dokumenthantering i olika områden, så som ärendehantering, elektronisk fakturering, reseräkningar, etc. Försäljningen sker med repetitiva intäkter, och mycket mot den offentliga sektorn.

...siffrorna
Omsättningen ökar stadigt, genom att bolaget har mycket repetitiva intäkter. Omsättningen för helåret kommer ligga i nivån över 100 Mkr.

...första intrycket Bolaget har funnits med sedan ett tag i min portfölj, och en utförlig analys finner ni här: http://www.redeye.se/medlemsanalys/29596

...aktien Aktien har haft en hög svängt mycket under de senaste åren, dagens värdering runt 14-15 kr känns attraktiv sett till att bolaget repetitiva intäkter och kraftiga tillväxt.

Forshem Group – kort om… _...bolaget_Bolaget verkar inom småhusbranschen där de bygger och säljer småhus via ett par olika varumärken, dels via projekt där man säljer färdiga hus på en tomt, men även som ”lösvara”. Bolaget har även lite sidoverksamheter som tex biobränsle.

...siffrorna
Omsättningen har fallit kraftigt under den senaste tiden och första kvartalet innehöll en omsättningstapp på nästan 50 procent. Bolaget har dock lyckats hålla ett positivt resultat även om tappet är stort under första kvartalet. Balansräkningen kräver en djupare analys och man behöver skapa sig en uppfattning om värdet i bolagets markbestånd.

...första intrycket Det kommer att ta tid innan branschen återhämtar sig till de nivåerna som rådde för bara något år sedan. Spontant känns det positivt att bolaget klarar att hålla svarta siffror trots den kraftiga sänkta omsättningen.

...aktien Kursen har dalat kraftigt under 2008 från en nivå på 70 kronor ner mot 7 kronor. Utvecklingen har dock vänt och 2009 har kursen nått en nivå runt 20 kr och ett börsvärde på 100Mkr.

Bolaget verkar som sagt i en bransch jag inte har full koll på, men tror att man bör invänta Q2 för att se hur bolaget klarar den lägre omsättningen. På sikt kanske en köpkandidat.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?