Post entry

Fluoguide - Kommande Game-Changer inom cancerkirurgi?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Med 100 procent lock-up på alla aktier innan IPO och ett glödhet IPO-klimat är förutsättningarna goda att Fluoguide utvecklas mycket positivt. Fluoguide hade igår premiär på Spotlight Stock Market efter att erbjudandet övertecknades med 244 procent.

Fluoguide är ett danskt bolag som har utvecklat en lösning som kan komma att förändra framtida cancerkirurgi, minska lidande samt öka sannolikheten för överlevnad för cancerpatienter globalt. Fluoguide har utvecklat en högteknologisk kandidat FG001 som gör cancercellerna självlysande. Teknologin leder till att kirurgen inte behöver avlägsna mer vävnad än nödvändigt och det minskar också risken för att kirurgen lämnar kvar cancervävnad i kroppen som i många fall leder till omoperationer, viket medför stora kostander för hälsovårdsystemet. Idag kvarstår det cancerceller efter 50 procent av alla canceroperationer. Baserat på kostnader som går att spara för att undvika en omoperation skulle Fluoguide kunna prissätta sin teknologi till flera hundra tusen kronor per behandling.

I prekliniska tester på möss modeller med mänskliga cancerceller har Fluoguides metod lyckats ta bort 100% av cancern vid varje enskild tillfälle. Nu ska bolaget in i kliniska fas 1 studier.

_Bild på hur cancerceller/tumörer lyses upp med Fluoguides kandidat FG001. Nedan video förklarar teknologins enastående egenskaper._

https://www.youtube.com/watch?v=2q-R5nPKP8s

Fluoguide har valt att börja med indikationen glioblastom (hjärncancer) för sin kandidat FG001. Då det finns många komplexa områden i hjärnan är det ytterst viktigt att man bara tar bort tumören vid operation för att inte påverka/förstöra delar av hjärnan.

FG001 innehållen en fluorofor som binder till cancerceller som uttrycker uPAR (urokinas-plasminogenaktivatorreceptorn) Eftersom uPAR utsöndras i flera andra solida cancerformer öppnas en marknad för i princip alla cancertyper.  Fluoguide har inga konkurrenter som går mot indikationen glioblastom och ingen som utvecklar produkter som fokuserar på uPAR. Det finns endast en konkurrent som är inriktad mot liknande spår.

Amerikanska One Target Laboratories riktar in sig mot äggstockscancer och har kommit en bit på vägen, de befinner sig i fas IIb/III-studier. Det verkar helt klart finnas intresse inom området då Johnson & Johnson investerade hela 40 miljoner USD i On Target Laboratories i slutet av 2017. Att ett av världens största bolag inom läkemedel investerar i området Fluoguide är verksamma inom stärker caset ytterligare.

Fluoguides långsiktiga mål är också att ge intelligent vägledning för den kirurgiska roboten. Robotassisterad kirurgi är ett högintressant område där bland annat Google storsatsar ihop med Johnson & Johnson. Bolag verksamma och med anknytning till Robotassisterad kirurgi har gått mycket starkt.

_Bilden visar det kirurgiska robotsystemet da Vinci framtaget av amerikanska Intuitive Surgical  _

Aktien

Nyckelpersonerna i Fluoguide äger en bra bit över halva bolaget efter genomförd listningsemission. Alla i ledning och styrelse äger aktier för betydande belopp. Dessutom har vd Morten Albrechtsen tidigare tagit tre produkter till marknaden.

I samband med erbjudandet har samtliga av Fluoguides befintliga aktieägare ingått så kallade lock-up-avtal, vilket innebär att de förbundit sig att bibehålla 100 procent av sina respektive innehav i bolaget under de kommande 12 månaderna. Alltså kommer det inte finnas en mängd “billiga” aktier från tidigare emissioner ute på marknaden, vilket ofta är en nyckel till en IPO succé. Post-money värdering vid notering uppgick till till synes låga 35,76 MDKK till kurs 4,95 MDKK. Första dagen omsattes aktier för ca 9 MDKK, vilket får se som högt i relation till börsvärdet.

Med en teknologi som i framtiden har potential att få bort 100 procent av cancern vid operationer och samtidigt inte förstöra vitala delar i kroppen, känns bolagets värdering mycket tilltalade.

Disclaimer:

Är själv aktieägare, all handel med aktier medför en risk och beslut sker på eget ansvar. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde._ Även om fakta i framställningen kontrollerats_ _kan inte källorna garanteras vara korrekta. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar._

https://www.spotlightstockmarket.com/media/6056/190329-fluoguide-prospekt-final-swedish-summary.pdf

https://www.avanza.se/placera/telegram/2019/05/07/fluoguide-fluoguide-klattrar-39-procent-i-premiarhandeln-pa-spotlight.html

https://www.svd.se/fluoguide-lysande-ide-for-cancerbekampning

https://fluoguide.com

https://www.avanza.se/placera/telegram/2019/05/07/ipo-fluoguide-lyser-upp-cancerceller-vid-operation-vd-oms.html

https://www.youtube.com/watch?v=VCCa2Na5AO8

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?