Post entry

Försäljning nästa för Xspray

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Xspray har nu bevisat sin tekonologi och nästa steg blir att sälja kandidaten. En affär med jätten BMS är ambitionen, vilket skulle kunna generera intäkter mångdubbla dagens börsvärde.

Xspray presenterade i fredags positiva data från sin bioekvivalens studie på icke fastande deltagare. Detta är en viktig milstolpe på vägen mot att bli ett lanserat läkemedel och man är nu närmare än någonsin. I augusti meddelade man data från sin bioekvivalens studie på fastande deltagare och på grund av dålig biotillgänglighet i originalprodukten, Sprycel, så kunde man inte uppnå bioekvivalens. Detta var givetvis en besvikelse och att mindre än en handfull individer, 5-10% av 50 deltagare, kan göra att studien misslyckas är svårt att förstå. Problemet var att personerna inte tog upp sprycel i kroppen vilket gör att man inte kan jämföra sprycel mot Xspray kandidat. Då studien helt är utformad för att jämföra dessa och påvisa att dom är likvärdiga så förstår man att studien faller.

Det som är glädjande är att detta återigen påvisar bristerna i Sprycel och att biotillgängligheten är så dålig att patienterna som dagligen tar läkemedlet inte vet vad dom får i sig. Detta skulle Xsprays kandidat, HyNap-Dasa, åtgärda. På grund av detta är chansen stor att man kan komma att få exkludera dessa individer ur studien, jag räknar med att det är 2-3 individer, och då kommer studien vara lyckad. Att man nu lyckats i icke-fastande individer stärker bara denna tesen och FDA bör ha samma synsätt. Om man får exkludera deltagare så kommer en FDA ansökan skickas in under fjärde kvartalet i år. Skulle man behöva göra om den första studien så medför det endast en mindre försening och ansökan kan istället skickas in under första kvartalet 2021, då har man trolig lansering av läkemedlet runt årskiftet 2021/2022.

Så vad händer nu? Lång väntan på att läkemedlet ska lanseras och Xspray ska börja få intäkter? Knappast. Xspray har som ambition, och har uttalat det flera gånger, att låta en partner ta över HyNap-Dasa innan en marknadsansökan skickas in. Detta kommer ske genom en budgivning där man bjuder in dom intresserade parterna, generikaföretag och BMS. Om man ska skicka in ansökan under Q4 i år så kommer vi alltså få en affär INNAN detta, vilket betyder innan året är slut. En affär med ett generikabolag skulle vara bra och troligen inbringa en upfront på 300-500 miljoner kronor följt av royalties på 40-50% på försäljningen. Detta skulle troligen betyda cirka 1 miljard i vinst per år för xspray i åtminstone 5 år. Och med tanke på den pipeline som Xspray har så kan detta göras om och om igen. Hiskelig potential.

Den som har störst intresse av att köpa HyNap-Dasa bör dock vara BMS som äger Sprycel. Genom att köpa HyNap-Dasa så får man tillgång till även en förbättrad version av HyNap-Dasa som man kan släppa som Sprycel 2.0 och sedan förlänga sin exklusivitet. Idag säljer Sprycel för 1.2 miljarder dollar årligen. Om BMS skulle kunna förlänga tiden dom kan sälja Sprycel exklusivt med 5-10 år så är det alltså 50-100 miljarder kronor som skulle vara värdet. En affär för enkom HyNap-dasa borde alltså vara värd minst 10 miljarder för Xspray och denna kan potentiellt komma inom dom närmaste månaderna. Detta resonemang är även det som Redeye använder, där dom har ett Bull Case på 650 kr per aktie vilket innefattar att BMS köper HyNap-Dasa.

Triggerlistan närmaste 6 mån är enligt följande:

-Diskussion med FDA avseende exkludering i studien av deltagare som fastade

-Affär med generikabolag eller BMS (inom 3 mån)

  • Studiedata från HyNap-Nilo (inom 6 mån)

Baserat på potentialen i HyNap-Dasa och likvärdig potential i HyNap-nilo så anser jag att ett rimlig värde idag för Xspray är åtminstone 300 kr per aktie. Detta inkluderar inte dom övriga kandidaterna som skulle kunna göra att ett värde mellan 800-1000 kr är motiverat. Ser man till en potentiell affär med BMS så troligen en utdelning på minst 200 kr per aktie kunna ske under nästa år.

Sammanfattningsvis så har Xspray nu bevisat sig och teknologin fungerar, vägen ligger öppen för dom och aktien handlas fortfarande till låga nivåer sett till hur peers som är i sen klinisk fas handlas.

Jag äger aktier i bolaget och uppmanar att man gör sin egen research.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?