Post entry

Direktavkastning 100 000kr

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Min första blogg.. Någonsin. För inte så länge sedan trodde jag att alla som bloggade var 14 år, skrev om shopping och hette Blondinbella.

Råkade snubbla in på Redeye och blev intresserad av analyserna/analytikerna. Inspirerad av många, ingen nämnd ingen glömd tänkte jag börja med en enkel portföljrapport tillsammans med några korta kommentarer till de olika innehaven.

Mitt mål är att bygga en portfölj som ska direktavkasta 100,000 kr/år om 10 år. Nuvarande aktieportfölj är värd 240,000. Jag kommer att tillföra 300K till under 2010/2011 när exakt får vi se..

Jag ska ha huvuddelen av mitt innehav i bolag som gar med vinst och ger utdelning, jag kommer ibland att köpa in lottsedlar för att försöka få extra skjuts i portföljen. Jag tradar inte utan köper bolag som jag tror kommer att vara framgångsrika på sikt.

Är det möjligt att nå 100K/år på 10år?

Långa portföljen

SCA

Del av portfölj10%

Kommentar;

Bra direktavkastning: 4%

Värderas under eget kapital : P/JEK 0.97

Investor

Del av portfölj10%

Kommentar;

Direktavkastning3.15%

(För) hög rabattP/JEK0.68

Gillar kärninnehaven, kanske med undantag av Ericsson. Stark balansräkning, kommer nog att få se affärer framöver. Operativa innehav som Biovitrum och Gambro känns rätt spännande.

Kinnevik

Del av portfölj10%

Kommentar;

Direktavkastning 2.44%

Starka kärninnehav med undantag av Metro som jag tror får riktigt jobbigt på sikt. Bra exponering mot tillväxtländer.

Fortum

Del av portfölj20%

Kommentar;

Bra direktavkastning5.45%

Stabil över tid, uppsida jämfört historisk värdering. Gynnas till viss del av en svag euro då de har en stor del av försäljningen i SEK. Handlas i Euro.

Vitrolife

Del av portfölj20%

Direktavkastning1.39%

Ett Kinderegg, få tre till priset av en, fertiliteten får väl vara godis, presenten STEEN och sen har vi en överraskning på gång med stamcellerna.

Lönsamt, välfinansierat och växande biotech bolag med försäljning i ett 80-tal länder. Bolaget har tre produktområden, Fertilitet, Transplantation, samt Stamcell. I praktiken är endast Fertilitet kommersialiserat. På tur står transplantation (STEEN solution) därefter stamcell. Dagens kurs är i princip försvarbar enbart med Fertilitet.

Halvdistans portföljen 1-3 år

Meda

Del av portfölj15%

Direktavkastning1.67%

Kommentar;

Väldigt nedtryckt. Förvärv är troligen på schemat igen. Lite större del av portföljen än vad jag tänkt från början, jagade den fallande kniven och olikt Kalles farsa tog jag den inte i handtaget.. When in trouble..

Bure

Del av portfölj5%

Kommentar;

Intressanta portföljbolag med Carnegie, Vitrolife, Micronic i spetsen. Bra kassa efter försäljningen av Academedia vilken borde delas ut alternativt användas till förvärv.

LUPE

Del av portfölj7%

Kommentar;

Nedtryckt just nu, kommer att studsa upp på sikt.

LOTTSEDEL

Pricer

Del av portfölj3%

Kommentar;

Det kan nog börja lossna till slut i vilket fall det kan bli en skaplig resa.

Funderar så smått också på,

Biovitrum, Alliance Oil, Q-med, Cardo, Astra

Tack för mig,

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?