Post entry

Free2move - ny order inom nytt tillämpningsområde

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"

FREE2MOVE: FRAMGÅNGSRIK UTVÄRDERING PÅ HEATHROW AIRPORT AV FREE2MOVES NYA AUDIOPRODUKTER (NGNews) 2008-04-16 09:35(NGM:F2M MTF) Framgång för ny audioprodukt på flygplatser

Som ett led i satsningen på audiokommunikationsprodukter har Free2move tillsammans med partners utvecklat ett nytt koncept för kommunikation runt flygplan på flygplatser. När flygplansservice genomförs före start och vid landning är säkerhet och tid kritiska parametrar. För att detta arbete skall flyta optimalt krävs god kommunikation mellan teamets medlemmar och piloten.

Med kommunikationssystemet kan serviceteamets medlemmar kommunicera trådlöst i den mycket besvärliga miljön som råder. De produkter som nu lanseras är en hörselkåpa och en enhet som ansluts till flygplanet. Båda enheterna använder Free2moves Bluetooth¿ teknologi för långa räckvidder. Enheten som ansluts till flygplanet är kopplad till flygplanets interna kommunikationssystem. Detta medger att, i första hand piloten, men även annan personal ombord kan kommunicera med markpersonalen.

Både hörselkåporna och flygplansenheten kan anslutas till en s.k. accesspunkt för vidare kommunikation med andra system på flygplatsen. De tester som nu genomförts av det företag som ansvarar för flygplansunderhållet visar att systemet svarar upp till de mycket högt ställda kraven i denna applikation. Utvärdering har genomförts på Heathrow och Gatwick i Storbritannien, och på Gardemoens flygplats i Norge. Tester pågår även på Kastrups flygplats i Danmark. Den framgångsrika utvärderingen innebär startskottet för Free2moves leveranser av produkterna och inom kort kommer en första delleverans att ske till bolagets partner A-Kabel AS i Norge. ¿Återigen får vi kvitto på att våra produkter håller hög klass och det är mycket roligt att kunna konstatera att satsningen på trådlösa audioprodukter är helt rätt i tiden. Vi bedömer marknaden för den här produkten som mycket stor eftersom den tillgodoser ett kundbehov som finns på värdens alla flygplatser.¿ säger bolagets VD Marcus Österberg. Den initiala leveransen har ett värde av ca: 500 tkr. "

Denna ordernyhet verkar klart lovande. Bara att behålla aktien och syna utfallet i år - inkl möjligheten till megaordern på över 20 Mkr.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?