Post entry

FrontOffice Nordic Q3 - Rekordvinst

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

FrontOffice Nordice visar för andra kvartalet i rad över tre miljoner kronor i vinst och framtiden ser ännu mer spännande ut.

FrontOffice Q3 - Rekordvinst

FrontOffice har precis lagt Q3 rapporten bakom sig. Man har för andra kvartalet i rad levererat en vinst på över 3mkr. Omsättningen från den operativa delen av koncernen sjunker på 9 månader med -11% jämfört med föregående men har sin förklaring i att Sverige som land tuffar på bra och den operativa delen med företagsrekonstruktioner går bäst när Sveriges ekonomi går sämre. Trots att antalet rekonstruktioner är betydligt lägre än väntat visar ändå den delen av företaget på positivt resultat i Q3. Den operativa verksamheten är också till för att kunna lägga fram investeringar till investeringsverksamheten. Vinsten i Q3 har till stor del att göra med försäljningen av innehavet i abelco (9.6mkr) och avyttringen av lånefodran i Athene (1.8mkr).

I närtid kan vi se fram emot hur Quickbits nyemission går, av den anledningen att Frontoffice idag (20/11) meddelade att de är emissionsgaranter i Quickbits emissionen på totalt 9.6mkr. Att emissionen inte skulle övertecknas finns inte i min bok då det blir det första block chain företaget på börsen samt att intresset generellt har varit högt för bolaget. Efter Q3 så investerade FrontOffice i bolaget Financial Transactions Control System. Frontoffice äger 1.1 miljoner aktier för ca 9mkr till värderingen 232mkr. Financial Transactions Control System har idag en värdering på 270 mkr om man räknar på senaste emissionen.

Bra länkar:

https://www.youtube.com/watch?v=ZDqfjB7Wwj8

https://www.youtube.com/watch?v=nZrfueYs5Rw

Q3 Rapporten:

http://mb.cision.com/Main/15152/2394928/754328.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?