Post entry

London calling london calling

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sitter på tunnelbanans Piccadilly line på väg till Big Ben. Piccadilly Line tar mig via Green park till slut till slutstationen Westminister. Jag förundras över de mängder av människor som färdas här varje dag. Jag går förbi en musikant som sjunger en amerikansk countrylåt samtidigt som han spelar på sin gitarr. Tanken slår mig att han måste vara väldigt tålmodig som står här varje dag och spelar sina låtar om och om igen. Han försörjer sig säkert på detta och väntar kanske på den dagen då det plötsligt ska hända. Den dagen då någon upptäcker honom och han får betalt för sin talang till max. Väl framme vid Big Ben stångas jag med alla andra turister för att få till den bästa bilden som jag kan lägga upp på Facebook. Går sedan ut på bron och tittar ut över Themsen. Där möts jag av en figur utklädd till Queen Elisabeth som vill att jag ska ta ett kort för en slant. Jag tackar artigt nej men han får genast en ny kund då en afrikan i färgglada kläder kramar om honom med ett stort leende. Efter att ha tagit kort, ger den färgglade mannen Queen Elisabeth 50 pund som gör tummen upp. Queen Elisabeths tålamod och ihärdighet lönar sig den här dagen med. Efter någon minut känner jag att strupen känns torr och magen börjar kurra. Dags för en pint och lite Fish & Chips att sätta tänderna i. Under måltiden tänker jag tillbaka på året som gått och blickar framåt mot nästa år. Aktieaffärerna har gått bra i år trots att börsen varit ganska knackig. Det som räddat mig det här året är 1:a kvartalets uppgångar i Jays och G5. Efter att jag sålt av Jays och behållit G5 så har jag gjort några mindre tradingaffärer som i de flesta fal varit mindre lyckade. Nu har jag bestämt mig för att vänta till den dagen då det plötsligt händer igen. Den dagen då G5s aktie börjar röra sig norrut igen. Jag tror att det snart är dags för denna raket att ta nästa kliv igen. Med en förväntad vinst på 3,2 per aktie inför nästa år så har jag svårt att se att kursen inte ska närma sig de 30 kr inom någon månad eller två. Men det är som sagt tålamod och ihärdighet som gäller för att man skall bli belönad.

Dagen efter är det dags för engelsk fotboll på klassiska Loftus road. Där möter hemmalaget Queens Park Rangers FC klassiska West Bromwich Albions med svenske Jonas Olsson som backklippa i försvaret. Jag ser en annan svensk landslagspelare på arenan också, med en Pint i handen som likt mig verkar njuta mer av pinten än av spelet på planen. Matchen är ingen höjdare men det som gör det hela värt är bortalagets fanatiska supportrar som sjunger och vrålar från ena kortsidan och norrmännen bakom mig. Det står nämligen snart klart för mig att jag hamnat på turistsektionen när en norrman ovanför mig försöker förstå vad fansen sjunger och får det förklarat från en annan norrman. Den förste säger: ” Va er di for rasistiska låter di sunger . Naj, säger den andre: di sunger en hyllningsang till sin favoritspielere. Jaha säger den förste och så fortsätter de under hela matchen, den ene frågar och den andre förklarar. Matchen slutar 1-1 efter att WBA kvitterat med 5 min kvar och jag skrattar tyst för mig själv när den ene norrmannen säger : ” Hva enda in i heklefjell, er di redan schlut.Kanske han tagit lite väl många schnaps innan matchen. Kvällen spenderas på en fantastisk indisk restaurang och avslutas på en engelsk cykelrickshaw som tar en ända till hotellet från den livade sohonatten. Så spenderas en helg med vänner och många nya intryck.

Helgen får mig att se framåt igen och vänta på bättre aktietider. Ibland är det skönt att göra någonting spontant, någonting annorlunda, särskilt när tålamodet börjar tryta. Som låten” London calling” i rubriken går är det många som tror att” The ice age is coming, the sun is zooming in. Engines stop running and the wheat is growing thinA nuclear error, but I have no fear”

Jag tycker att det finns många aktier som ser billiga ut i daglsäget. Ta bara en titt på den här listan på småbolag med hög direktavkastning och låga pe-tal: http://www.introduce.se/artiklar/2011/12/smabolag-med-lag-vardering-och-hog-direktavkastning-2012e . Dock, kan ju skenet bedra om vi får en djup lågkonjunktur men det är det ju ingen som vet utan det är bara väldigt många som tror. Men om man vill säkra sig mot en eventuell kris så kan det vara värt att titta på konjunkturokänsliga företag där marknaden växer och kommer växa många år framöver (smartphones och läsplattorJ). Jag lutar mig tillbaka lyssnandes på Clair de Lune av Claude Debussy (http://www.youtube.com/watch?v=-LXl4y6D-QI) och väntar på att mitt tålamod ska belönas.

Till slut vill jag bara säga att jag imponeras av Kim Dahlströms pricksäkerhet. Senaste tiden rekar av Fingerprint och DORO har varit klockrena. GO Kimpa, GO Kimpa.

Lycka till alla ute i vintersverige och ta det lugnt på vägarna!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?