Post entry

Gabather på väg mot 2 kr

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Gabather har stora problem och kliniska studier försenas ständigt. Vad detta exakt beror på och hur det påverkar Gabathers börsvärde är allt annat än positivt. Därför i jämförelse med andra Biotech ska Gabather nedvärderas väsentligt.

Gabather historiskt det extremt haussade biotech-bolaget. Av småbolagsjakten och av flera redeye bloggare. Bolaget har en bra ledning som har lyckats men nu talar det mesta på att Gabather har misslyckats.

För tredje eller fjärde gången skjuter nu Gabather kraftigt på starten av fas1. Utan resultat från Fas1 är aktierna inte värda mycket. Om det råder tvivel att Gabather kommer kunna starta Fas1 innebär det en väsentlig riskjustering av aktien.

Dessutom lär kassan ta slut -18 och ännu mer pengar behövas inför fas1. En klinisk studie kostar massor och uppemot 40-50 milj sek skulle jag tro Gabather behöver ta in.

Gabather värderades väldigt högt väldigt länge som prekliniskt bolag. Ett börsvärde runt 160-200 miljoner har varit genomsnittet senaste tiden. Troligen eftersom vissa aktiegrupper har haft den som stående favoritaktie.

I måndags kom ett domedags besked för Gabather och småsparare att Fas1 försenas kraftigt.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/09/26/gabather-gabathers-kliniska-studier-forsenas-till-forsta-halvaret-2018.htm

I slutet av 2016 skulle Gabather inleda fas1 tidigare var målet.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2016/03/09/gabather-gabather-planerar-inleda-fas-1a-studie-i-slutet-av-2016-vd.html

Detta har hela tiden skjutits framåt och nu är det verkligen diffust. Vem kan vara säker att Fas1 inleds 2018 överhuvudtaget när det skjutits fram sedan 2016?

Kanske det aldrig kommer starta en Fas1? Jag tror att substanserna är helt enkelt inte lämpliga att testa på människor att det ALDRIG kommer bli en fas1. Det finns ingen vettig förklaring annars på varför starten skjuts hela tiden framåt.

Sedan tror jag också Bert Juno hoppar av och börjar i ett nytt projekt. Det lär också komma en större nyemission nästa år med 50-100% utspädning.

Slutligen varför ska Gabather värderas fortfarande väsentligt högre än annan preklinisk biotech. Även nu trots starten av Fas1 är fiasko.

En jämförelse med Toleranzia. De värderas till 40 miljoner och föll kraftigt tidigare i år när de beslutade att skjuta på fas1 några år. Eller varför inte Alzinova de värderas till 70 miljoner och kommer starta FAS1 i början av -18 mycket sannolikt. Man kan jämföra med massor av misslyckade prekliniska biotech och hitta att Gabather är enormt övervärderat just nu.

Gabather har totalt misslyckats och aktien ska nedvärderas oavsett vad aktieägarna tycker om det. I en enkel värderingsjämförelse med andra biotech är Gabather ett luftslott ett enormt luftslott som har skjutit fram fas1 flera år.

En rimlig värdering är 3-4 kr närmare 40 miljoner kronor. Jag är rätt övertygad att Gabather kommer värderas där snart. Efter det kommer en nyemission som lär hamna på 2-3 kr i kurs.

DUMPA GABATHER!

/Bjänn

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?