Post entry

Game Chest - ett svenskt Humble Bundle?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det svenska spelundret är ett faktum - men hur ser det ut på distributionssidan?

“Game Chest Group erbjuder sina kunder en plattform där de kan ansluta sig till ett månadsabonnemang av datorspel. Kunden får tillgång till ett paket av spel under en viss tid som sedan byts ut till ett nytt antal spel. Kunden kan även välja att köpa spelen. Bolaget har två olika varumärken ucrate samt gamethrill som är riktade mot olika kundsegment.”

Så låter det när man får hisspitchen uppläst.

Vilka konsumerar spel på detta sätt? Vill spelare verkligen bli matade med titlar dem tidigare inte kollat närmare på? Svaret är ja. Amerikanska “Humble Bundle” som lanserades 2011 talar sitt tydliga språk med en omsättning närmare 2 miljarder svenska kronor. Nu ska dock tilläggas att deras tjänst senaste åren har utvecklats bortom bara “spelboxar”.

Hur ser då Game Chests erbjudande ut för en konsument?

Spelutbud

Högt och lågt. Det är en salig blandning, vilket också är tjusningen i produkten. Köparna vill bli överraskade. Vissa spel spelas en timma för att sedan glömmas bort medan andra kan skapa långa spelsessioner. Kanske är produkten en motreaktion till det vi är vana vid - att få exakt det vi alltid föreställer oss att vi ska få. Vi vill ju trots allt gärna bli överraskade.

Som tillägg kommer ett AAA spel i spelpaketet (större modellen) som säkerligen drar många nya prenumeranter. I denna månads paket lockas t.ex. abonnenterna med en kopia av “PUBG” som är ett av världens mest spelade spel just nu.

Så vi får en digital låda med en massa spel. Varför går vi inte bara och köper dessa titlar på närmaste digitala spelaffär?

Jo, snittbesparningen är mer än 80% mot dessa affärer (steam). Nycklarna som skickas ut och byts mot kopior i den digitala spelbutiken Steam är kraftigt rabatterade.

Marknadsföring

Game Chest meddelande i samband med börsnoteringen om ett förväntat förvärv av en spelsida med 1,2 miljoner visningar varje månad. Här ska annonsering av deras spelabonnemang ske. Resultatet blir en väl inriktad reklam som går direkt till målgruppen.

Smart och priseffektivt. Uppköpet är dessutom ingen dåligt köp, företaget i fråga går med vinst som det är, och prislappen ser ut att bli låg.

Några snabba fakta

Game Chest köpte ucrate från ett brittiskt företag för att få tillgång till en kundbas och plattform.

Efter en nylansering av den brittiska tjänsten kommer nuvarande omsättning från 900 abonnenter. Snittet 150 kr per månad ger 135k omsättning per månad, eller 1,62 MSEK årligen.

Kassa

Ca. 2 MSEK. Skall räcka minst 1 år till i senaste uttalande, jan 2019.

Målsättning 2019

Målsättning 2019 är att knyta 10,000 abonnenter till sin tjänst. Detta skulle innebära 18 MSEK i omsättning.

Marginaler

Verkar finnas marginal på mellan 40-70% på det som säljs i paketen. Spel kan förmodligen ges gratis av distributörer och utvecklare i marknadsföringssyfte. I övrigt låga priser i och med inköp i bulk.

Free Float

Otroligt låg free float. Lockup från styrelse och VD. Väldigt få småsparare, inte mer än 10% av aktierna finns ute på marknaden.

Tidigare kapitalanskaffning/emissioner

Emissionskurs på 3.2 kr samt 5.2 kr

Med tanke på dagens kurs (3.5 kr) ligger vi bra till.

Triggers

  • Uppköpet går igenom
  • Rapport om nya abonnenter, i linje med målsättning

Liknande bolag

Humble Bundle

Säljer digitala spel i paket precis som Game Chest. Omsatte år 2015 nästan två miljarder SEK (200m usd)

Memorandum

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/static.gamechestgroup.se/pdf/memo.pdf

Värdering

Räknar vi på 2019 målsättning ser siffrorna väldigt trevliga ut.

10,000 abonnenter ger 18 MSEK omsättning. Kan vi räkna på att inköpspriserna ligger på hälften har vi kvar 9 MSEK.

2 MSEK burnrate (historisk sett)

2 MSEK ökade kostnader vid 10,000 abonnenter (?)

5 MSEK i vinst

PE 25 = bv 125 msek

Kurs, 17,85 SEK



Med dagens kurs på 3,50 kr och ett BV om 25 MSEK tycker jag att caset är attraktivt.

Lycka till med era investeringar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?