Post entry

GAMING CORPS historiskt kanske viktigaste dag!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Årsstämman närmar sig och tiden är knapp för den som har för avsikt att delta, sista dag för anmälan är den 15 juni. Stämman äger rum på Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, 101 26 Stockholm den 20 juni klockan 14.00. Är du aktieägare och inte kan delta bör du ge ett ombud fullmakt för dina röster då det är viktigt att vi aktieägare står enade i ett starkt ställningstagande mot den gamla styrelsen.

GAMING CORPS historiskt kanske viktigaste dag!

Årsstämman närmar sig och tiden är knapp för den som har för avsikt att delta, sista dag för anmälan är den 15 juni. Stämman äger rum på Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, 101 26 Stockholm den 20 juni klockan 14.00. Är du aktieägare och inte kan delta bör du ge ett ombud fullmakt för dina röster då det är viktigt att vi aktieägare står enade i ett starkt ställningstagande mot den gamla styrelsen.

Det handlar självklart om ansvarsfrågan (ansvarsfrihet) för det gångna året 2018.

Läs revisorns revisionsberättelse på bolagets hemsida http://www.gamingcorps.com/wp-content/uploads/2019/05/Gaming-Corps-AB-Revisionsber%C3%A4ttelse-2019-05-30.pdf

Där framgår det mycket tydligt att revisorn anser att vi aktieägare INTE bör bevilja den historiska styrelsen, ledningen som varit verksamma före 14 dec 2018 ansvarsfrihet.

Detta pga. att det bland annat saknas styrelseprotokoll och annan dokumentation som styrker att man arbetat i linje för att lösa bolagets då svåra ekonomiska situation. Trots att revisorn efterfrågat dokumentationen har man inte kunnat hämta in dokumentation som påvisar att man arbetat aktivt för aktieägarnas och bolagets bästa i ett flertal frågor.

Revisorn lyfter en rad punkter under grunder i revisionsberättelsen som jag ser som anmärkningsvärda.

Den nuvarande styrelsen delar även de revisorns uppfattning och skriver i sina förslag till beslut för punkt 8c ” Styrelsen föreslår att stämman inte beviljar ansvarsfrihet till tidigare styrelseledamöter och tidigare VD.”

Förslag till beslut på stämman finns på denna länk http://www.gamingcorps.com/wp-content/uploads/2019/05/F%C3%B6rslag-till-beslut-vid-Bolagsst%C3%A4mma-i-Gaming-Corps-2019-06-20.pdf

Jag kan inte annat än hålla med dem båda efter allt det som jag grävt fram om den gamla styrelsen och deras sätt att arbeta. Vilket jag redan framförde kritik på i min analys av bolaget som jag för en tid sedan publicerade. Går att läsa den i sin helhet på https://www.redeye.se/arena/posts/gaming-corps-nystartar

eller ladda ner som pdf från http://patronum.se/gamingcorps/gamingcorps.pdf

I min analys framgår det tydligt att det var Claes Tellman (ordföranden) som gjorde styrelseskiftet möjligt tillsammans med representanter från nya styrelsen. Han gick med på ett lågt arvode för 2018 på 5000:- Samt har han ökat sitt innehav i bolaget och därmed tagit risk. Med det visar han att han vill bolaget väl. Med det i åtanke samt att han föreslås på nytt av årets valberedning för omval får jag en stark känsla av att Claes Tellman har nuvarande styrelsens förtroende och att man inte räknar in honom bland de som skall nekas ansvarsfrihet. 

Jag avser därför att ställa styrelsen frågan om Claes Tellman har deras fortsatta förtroende innan röstning på punkt 8c. Om så är fallet är min avsikt att föreslå att man tar ansvarsfrågan på individnivå.

Därmed får vi möjligheten att bevilja Claes Tellman ansvarsfrihet men neka övriga från gamla styrelsen samt gamla vdn ansvarsfrihet.

För mig är det viktigt att vi har en sammansvetsad styrelse som kan jobba som ett team. Jag ser även fördelar med att arvodena fortsatt ligger på en rätt låg nivå. 

Det vore till bolagets nackdel att byta ut större delar av den styrelse som hittills till synes jobbar sammansvetsat och nära med ledningen och gör framsteg utan att man tar hejdlöst betalt. Min uppfattning hoppas fler delar den.

Att neka den gamla styrelsen och den tidigare vd:n. ansvarsfrihet ligger till grund för att man skall ges större möjlighet med att nå framgång med ersättningskrav från dem. Här ser jag det som att vi aktieägare har större möjligheter ju fler vi är som engagerar oss för att rösta i denna fråga.

En annan sak som gör denna stämma så viktig är att den nya styrelsen verkar ha en stor önskan om att få träffa så många av bolagets aktieägare som möjligt stora som små. Detta är min tolkning efter att ha läst följande 

” We also remind all shareholders that you are most welcome to attend the General Meeting in Stockholm on June 20th, where there will be a session with representatives from the company answering questions. Notice, agenda and proxy form can be found” Källa. Citat från hemsidan http://www.gamingcorps.com/2019/05/30/gaming-corps-presents-the-2018-annual-report/

Här måste vi aktieägare passa på att ta chansen att ställa så mycket frågor som möjligt. Jag tar även gärna med mig era frågor till stämman om du själv inte kan komma. Frågor som ni vill att jag lyfter går att maila till ragnar@patronum,se

Men även jag skulle tycka det var roligt om så många som möjligt kommer och diskuterar bolaget samt tar ställning mot den historiska styrelsen och ledningen som oaktsamt slösat med bolagets resurser (våra pengar).

Om det nu är så att du är en av dem som vill delta men inte kan eller vet att det finns stora risker för att du kommer kunna få förhinder med kort varsel pga. jobb/familj mm.

Vill jag göra er uppmärksamma på att alla röster räknas!

Till skillnad för riksstadsval så påverkar ditt deltagande eller inte deltagande här i mycket större omfattning än vad du tror.

Därför kommer jag finnas tillgänglig som ombud för dem som vill gardera sig att deras röster läggs i linje med aktieägarnas bästa.

Jag kommer vara på plats den 20 juni och för att nyttja mig som ombud går det att ladda ner en förifylld fullmakt (mina uppgifter) från http://patronum.se/gamingcorps/fullmakt.pdf 

Denna måste ni komplettera med era uppgifter och skicka till mig per post som original helst i två exemplar. Min adress framgår av fullmakten.

Dessutom måste ni anmäla er till bolagsstämman även om ni använder ett ombud.

Detta gör man lättast genom att skicka ett mail till info@gamingcorps.com med följande uppgifter.

Anmälan skall innehålla

  • Personnr
  • För och efternamn
  • Adress
  • Telefonnummer
  • registrerat Aktieinnehav (bolaget tar ut avstämningslista den 14:e juni)

Sista dag för anmälan är 15 juni. Info@gamingcorps.com Fler detaljer i denna länk. https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/05/20/gaming-corps-gaming-corps-kallar-till-bolagsstamma.html

Jag hoppas att så många som möjligt av er kommer delta på bolagstämman i egen person alt. genom ombud. Nu stöttar vi nya styrelsen fullt ut på resan framåt-

/PATRONUM

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?