Post entry

FirstNorth G

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Generic Sweden – kort om… _...bolaget_Bolaget har två ben varav traditionella konsulttjänster är huvudbenet och bolaget har en relativt hög grad av uppdrag mot försvarsmakten och telecomindustrin. Det andra verksamhetsbeten är inom meddelandetjänster, där man bla tagit över minicall tjänsten från Telia.

...siffrorna
Omsättning har varit sjunkande under de senaste tre fyra åren trots en uttalad tillväxtstrategi. Lönsamheten har samtidigt fått sig en ordentlig släng, från att legat relativt bra i samband med att bolaget noterades för tre år sedan har den goda marginalen vänts till stora förluster.

...första intrycket Historiken talar inte för bolaget, mycket har lovats, men resultatet har fortsatt att dala. Bolagets två olika verksamheter känns inte heller som en perfekt kombination då bolaget verkar ha svårt att hitta sin fokus.

...aktien Kursen har sedan notering (knappt tre år sedan) dalat från knappt 30 kronor till drygt 3 kronor idag. Detta motsvarar ett sänkt bolagsvärde på 225 Mkr till idag 25 Mkr.

Sett till bolagets historik så känns ingen vändning i sikte, men värderingen är låg för ett bolag med en omsättning på 200 Mkr i denna bransch. En annan ledning skulle kanske kunna få till en uppvärdering, eller ett uppköp. Dock sitter tre av grundarna med majoritet i bolaget och risk för att känslor spelar in.

Värderingen gör dock aktien lite intressant för den spekulativa, men risk för nyemission och historiken gör dock att jag avvaktar.

Genovis – kort om… _...bolaget_Bolaget är verksamt inom biotech med fokus på nanoteknik mot DNA och cellforskning.

...siffrorna
Omsättning är mer eller mindre obefintlig och ligger på runt någon eller några hundratusen per kvartal medan kostnaderna ligger på drygt tre miljoner kronor per kvartal.

...första intrycket Skall jag köpa 10 stycken Genovis eller en trisslott. Bolaget har väntat på sitt genombrott i drygt tre år och inget har hänt, mer än ett par nyemissioner.

...aktien Värderingen är inte extremt tilltagen utan ligger på ca 40 Mkr, men blir det inget av deras forskning så är inte de ackumulerade förlustavdragen värda så mycket. Jag avstår

Getupdated – kort om… _...bolaget_Bolaget har genom flera förvärv vuxit till ett internationellt bolag inom Internetmarknadsföring med sin främsta verksamhet i Sverige och Storbritannien.

...siffrorna
Efter flera år av tillväxt (mycket via förvärv) har detta vänts till en fallande omsättning och ett kraftigt fallande vinst. Omsättningen bör landa runt 100 Mkr för 2009, men det kommer att bli tufft för bolaget att vända till vinst.

...första intrycket Det känns som om bolaget ledning inte haft full koll på sin verksamhet, då man gått från 10-20 procentiga marginaler till katastrofsiffror på kort tid. Bolaget verkar dock inom en spännande bransch med en del stora kunder.

...aktien Från 40 till 1,5 på tre år, dock har bolaget gjort flertalet nyemissioner och utspädningar för att betala för sina förvärv. Idag värderas bolaget till 100Mkr.

Utan vidare analys så känns det som bolaget behöver städa och värderingen innebär trots allt att man skall vända ett negativt resultat till en marginal på upp mot 10%. Jag känner mig inte sugen på bolaget.

Tilläggas kan att bolagets vd var sugen på annat också… efterforska själva.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?