Post entry

Genovis erhåller forskningsstöd!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Genovis fortsätter övertyga. Nu meddelar bolaget att de erhållit forskningsstöd på 600.000kr

Cision 20/4 14:20

Genovis erhåller forskningsstöd för projektet Sentinel node

Genovis erhåller 600 000 kronor i forskningsstöd, för projektet Sentinel node, från LMK Industri AB. Forskningsstödet är ett viktigt tillskott i utvecklingen av nanostrukturer som kan användas till diagnostik (medicinsk imaging) av mycket små tumörer som snabbt kan uppstå i lymfkörtlar vid t.ex. bröstcancer.

För att få fram bättre läkemedel och effektivare behandling av t.ex. tumörsjukdomar krävs säkrare diagnoser i tidigt skede och bättre möjligheter att följa upp behandling och dosering av olika terapier och läkemedel. Projektet Sentinel node drivs i samarbete med Institutionen för Radiofysik vid Lunds Universitetssjukhus och det baseras på en helt ny generation nanopartiklar med kombinerade magnetiska, radioaktiva och fluorescerande egenskaper för MRT/PET avbildning. Vetenskapsrådet har tidigare beviljat Genovis en industridoktorandtjänst under fyra år för Sentinel node projektet.

? I Sentinel node projektet är det nanopartiklar som skall användas som verktyg för att underlätta både för patienter och för läkare vid behandling av cancer . Att få arbeta tvärvetenskapligt i ett projekt där multimodala nanopartiklar har en avgörande roll är mitt i prick för Genovis. Vi är fortfarande i tidig fas, men målsättningen är att detta skall bli en standardmetod i klinik i framtiden. Jag är jätteglad och mycket tacksam över det stöd och engagemang som ett forskningsbidrag innebär utöver att det stärker Genovis finansiering av projektet, säger Sarah Fredriksson.

Magnetisk resonanstomografi (MRT) eller Magnetic resonance imaging (MRI) är en medicinsk teknik för bildgivande diagnostik med en magnetkamera (MR-kamera). Tekniken används för att i undersökta patienter upptäcka, lägesbestämma och klassificera vissa sjukdomar och skador som är dolda eller svåra att se vid röntgen- eller datortomografiundersökning.

Positronemissiontomografi (PET) är en medicinsk avbildningsteknik som bygger på radioaktiva isotopers sönderfall och som ger tredimensionella bilder av signalsubstansers rörelser i kroppen.

För ytterligare information kontakta:
Sarah Fredriksson, VD Genovis AB
Tel: 046-10 12 35
e-post: sarah.fredriksson@genovis.com
www.genovis.com

Genovis är ett bioteknikföretag med spetskompetens inom nanoteknik och nanopartiklar. Företagets patenterade NIMT® teknologi (NanoInducedMagneticTransfer) är utvecklad för att underlätta för LifeScience industrin att bedriva effektiv preklinisk forskning. Genovis aktie är listad på Nasdaq OMX First North och Thenberg & Kinde Fondkommission är Certified Adviser åt Bolaget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?