Post entry

Getupdated Q2 rapport

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

??? Var det första som slog mig när jag lästa rapporten idag. Detta var inte alls vad jag hade förväntat mig.

Ja med tanke på Q1 rapporten tidigare i våras med ett positivt rörelseresultat på 1,3 MSEK samt vad bolaget då signalerade så hade jag verkligen förväntat mig ett positivt rörelseresultat även för Q2.
Omsättningen landande för Q2 på 60 MSEK (64 MSEK) medans rörelseresultatet landande på -4,9 MSEK, vilket iofs är betydligt bättre än förra året (11,3 MSEK) men ändå en stor stor besvikelse.

Det positiva som kan nämnas om Getupdatet som iofs inte är nytt i denna rapporten men som har hänt efter Q1:an är försäljningen av Mediaanlys vilket innnebär en reavinst på 15 MSEK samt att man vunnit skattetvisten på 13 MSEK.

Jag anlitar själv Getupdated som kund och är ganska nöjd med SEO hjälpen, men som ägare är det inte lika kul. Förövrigt märker man som kund att dem har problem med likviditeten, har nog aldrig fått fakturor så lågt i förväg.

Jag fattar inte varför man inte snabbt kan få lönsamhet i Sverige när man har så bra lönsamhet på verksamheten i England.

Balansräkningen med immateriella tillgångar på 300 MSEK i förhållande till eget kapital på 247 MSEK är inte heller så trevligt. Likviditeten och balansräkning kommer stärkas med försäljningen av Mediaanalys vilket är bra.

Frågan är om man skall ha kvar innehavet ihop om att det vänder?
Jag tror jag kommer att stanna kvar nåt kvartal till innan jag tappar tålamodet. Men jag kommer i framtiden hålla mig långt borta ifrån bolag som går med förlust och väntar på en turnaround har jag lärt mig.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?