Post entry

Rapport imorgon: Getupdated Internet Marketing (fd Eastpoint)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Är värd att hållas koll på enligt min mening. Framtidsutsikterna är riktigt bra. Kommer ut med en längre analys när jag har tid över, håll utkik.

Följande mål har företaget för helåret 2007: · Omsättningen för helåret förväntas uppgå till 200 MSEK och på proformabasis cirka 300 MSEK · Vinst efter finansiella poster bedöms till 25-30 MSEK

Det innebär att omsättningen borde bli drygt 65 MSEK (66,9 MSEK för att vara exakt) och resultat efter finansiella poster 11,2-16,2 MSEK (eftersom omsättning och resultat efter fin. poster Q1-Q3 är 133,1 MSEK resp 13,8 MSEK).

Jag tycker att resultatmålen är lite väl högt ställda. Det verkar som om företaget räknar med ca 17-24% marginaler jämfört med tidigare dryga 10%. Visserligen är Just Search med (som haft historiskt höga marginaler på över 40%), men endast under halva Q4. Jag tycker att 15% känns rimligare och det innebär att resultat efter finansiella poster blir ~10 MSEK om omsättningsmålet (som jag tycker verkar rimligt) uppnås.

Jag hoppas (och tror) att Getudated (GIM) kommer att överaska med en ny prognos för 2008 som kan få fart på kursen. En dubblering av 2007års resultat känns inte alls omöjligt med de fakta som vi har idag. Jag hoppas också att vi får en liten update om hur det går med Crystoneförsäljningen.

I onsdags kom nyheten om att Getupdated får tilldelningsbeslut att teckna ramavtal med Verva. Kul, GIM går från klarhet till klarhet.

Spännande dag imorgon

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?