Post entry

Global Health Partner kursdubbling under hösten

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Mängder av insiderköp senaste tiden, följt av tekniskt köpsignal idag, samt en ny VD som är känd som en riktig städgumma. Räkna med att det kommer hända saker inom privatvårdsföretaget Global Health Partner under hösten. Bolaget är idag skamligt lågt värderad och när besparingsprogrammet börjar ge full kraft under Q3 så talar allt för att GHP står inför en kraftig uppvärdering. Alternativt ett uppköpt av hela företaget väntar sett till dagens låga värdering.

Ny tillträdde VD:
Vi börjar med att belysa ny tillträdde VD från augusti, som är Marianne Dicander Alexandersson som tidigare varit VD för Kronans Droghandel, Apoteket med 5600 anställda och nu senast på Sjätte AP-fonden där hon senaste året stod för en rejäl uppstädning av bolaget. Svenska Dagbladet skrev om henne från sitt år på Sjätte AP-fonden med orden "Hon kom, röjde och gick vidare", med det sagt så kan vi räkna med att en hel del kommer hända framöver i Global Health Partner, där hon själv tagit anställning för att som hon själv säger ser en "ENORM POTENTIAL" i bolaget.
Med Marianne bakom rodret och av allt att döma av hennes track record så kan vi kallt räkna med att en hel del saker kommer hända närmsta tiden.

Mer om Marianne Dicander Alexandersson läser ni här

http://www.svd.se/naringsliv/hon-kom-rojde-och-gick-vidare_6977421.svd

Insiderköp:
Om vi ser till senaste tiden insiderköp där vi senast i måndags såg en ökning av största ägaren och styrelseledamoten Bo Wahlström med sitt Metroland som köpte ytterligare 2 miljoner aktier och nu äger 22,6% av bolaget. Bo Wahlström är känd för att ha näsa för bra affärer och är tidigare omtalad för sina goda affärer i Song-Networks och Telelogic. Bo köpte även i juni i år 2,7 miljoner aktier och det är uppenbart att Bo tror på en kraftig uppvärdering framöver.

Vi såg även den 21 augusti insiderköp på 130 000 aktier av styrelseledamoten Lottie Svedstedt, även ny tillträde VD Marianne har den 13 augusti köpt på sig 20 000 aktier. Under sommar månaderna såg vi även insiderköp av styrelseledamoten Carsten Browall som ökade med 140 000 aktier. Detta är bara ett par i raden av alla insiderköp vi sett under året, och summan av det hela är att bolagets innersta krets bunkrar upp för en kommande uppvärdering.

Ägarstruktur:
För att sammanfatta det 10 största ägarna så är flertalet kända för att göra bra affärer, där hittar vi Metroland med 22,6% följt av Investor Growth Capital med 13,9%, vi hittar även Öresund investment och Fjärde AP-fonden på topp 10 listan.

Värdering:
Bolaget värdering idag är under all kritik, börsvärdet ligger på cirka 330 msek och bolagets tillgångar låg den 31 dec 2011 på 757,7 msek. Försäljningsintäkterna har under det senaste 5 åren stabilt ökat varje år och låg förra året på 675,2 msek. Bolaget gjorde under 2011 ett resultat före skatt på 18,7 minus. Minus resultatet uppkom på grund av en större nedskrivning under Q3 2011. I under årets 6 första månander så har även bolaget visat ett rörelseresultat på minus 5,5 miljoner även detta på grund av nedskrivningar som nu skall vara avklarade.

Viktigt att säga är att bolaget vände från vinst 2010 före skatt på 29,3 till minus 18,7 miljoner 2011, alltså en resultatminskning på 48 miljoner. Börsvärdet och aktiekursen fick ta den absolut största smällen då börsvärdet fram till idag rasat cirka 70% och cirka 700 miljoner i börsvärde har gått upp i rök allt på grund av nedskrivningar som påverkade resultatet med 48 miljoner. Detta är absolut inte realistiskt. Bolaget arbetar nu med ett betydande åtgärdsprogram som skall ge full effekt under Q3 i år där bolaget förhoppningsvis visar positiva siffror vilket i sin tur leder till ett ordentligt uppsving för aktiekursen.

Om man ser till bolagets värdering idag på cirka 330 miljoner som är helt uppåt väggarna fel, så skall man absolut ha i åtanke att Global Health Partner är en mycket möjlig uppköpskandidat. Jag är övertygad om att några större aktörer räknar för fullt på bolaget då aktiekursen är så felprisat sett till bolagets tillgångar och potential.

Avslutningsvis: Vi kan kallt räkna med att en hel del saker kommer hända inom bolaget den närmsta tiden som kommer ge en ordentlig skjuts åt aktiekursen. Vi kan även räkna med ett fint resultat under Q3 som bör ta aktien tillbaka mot intervallet 8 till 10 kr. En bonus under hösten, som inte är helt otänkbar, är att bud på hela bolaget kommer.

Min riktkurs för aktien är 10 kr fram till december

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?