Post entry

GLYCOREX- Dags för uppvärdering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Med en kombination av stigande omsättning av Glycosorb-AB0 och ett stundade godkännande från FDA samt ett flertal nya produkter under utveckling så finns potential för en rejäl uppvärdering av Glycorex. Värdering kring 150 mkr är lägre än genomsnittet för jämförbara bolag.

GLYCOREX – Dags för uppvärdering

I dessa tider med många nynoterade förhoppningsbolag som ännu inte har några godkända produkter på marknaden så är Glycorex (GTAB) en veteran i sammanhanget. Utvecklingsprojekten har stor potential och prisas väldigt lågt med tanke på börsvärdet runt 150 mkr.

Efter att ha haft en värdering på nästan 1 miljard kr för 8 år sedan då bolaget var rejält haussat inför ett FDA-godkännande har Glycorex långsamt byggt upp stora värden.

Bolaget arbetar strategiskt framåt och håller medvetet en låg profil . En tydligare IR-strategi hade säkert medfört ett ökat intresse från aktieintresserade placerare.

Strategiskt fokus

· Expandera Glycosorb AB0 till nya marknader. Glycosorb®-ABO användes första gången 2001 vid Huddinge sjukhus. Fram till och med juni 2016 har 150 transplantationscentra i 24 länder behandlat fler än 2 000 patienter med sammantaget utmärkta resultat. Glycorex har inlett en successiv geografisk expansion utanför Europa genom att etablera företaget i länder som Australien, Indien, Kanada, Mexiko och Singapore där det bedöms finnas en betydande marknad för Glycosorb®-ABO.

· Myasthenia gravis är en autoimmun sjukdom för vilken det idag inte finns en specifik och effektiv behandling. Bolaget samarbetar med en europeisk partner för tester av produkter inom autoimmuna sjukdomar. Om Bolaget lyckas med detta arbete kommer det innebära ett stort framsteg för behandling av denna autoimmuna sjukdom och innebär också att Bolaget kan gå vidare med att utveckla specifika produkter för ett antal andra autoimmuna sjukdomar.

· Universellt blodgivarblod

Inom EU produceras cirka 4 miljoner enheter blodgivarplasma per år. AB-plasma används idag som universell plasma för alla blodgrupper, eftersom den inte innehåller anti-A eller antiB antikroppar. AB-plasman används ofta i akuta fall där patientens blodgrupp är okänd eller när det finns en brist på plasma av mottagarens blodtyp. Nackdelen med AB-plasma är att den endast utgör cirka 4 % av tillgänglig blodplasma och därmed är utbudet av kompatibel plasma mycket begränsad. Det finns därför ett behov av universell plasma

Bolaget håller nu på att validera dessa produkter, för att de därefter ska kunna registreras. Marknadsföringen har påbörjats och bolaget kan troligen börja sälja dessa under 2017

GTAB bedömer att denna marknad kan överstiga AB0-marknaden.

· Studieupplägget för Glycosorb-AB0 från FDA väntas få godkänt och ett första steg mot godkännande är då taget.

Ägare

Stabil ägargrupp med grundaren Kurt Nilsson och Bill Nederman som stora ägare. Familjen Wendt ( grundare Perstorp) äger ca 10 % .

Värdering

Bolaget värderas just nu till ca 150 MKr ( 2016-10-07). Då har bolaget en rullande försäljning på ca 35-40 mkr /år och har ännu inte Glycorsb- AB0 godkänd i USA som är världens största marknad.

Vid jämförelse med några andra medicintekniska bolag

RLS 560 mkr, , ingen försäljning

Ortoma 400 Mkr, ingen försäljning

XVIVO 1700 Mkr, värderas till 12 ggr försäljningen

CLS 300 Mkr, ingen försäljning eller godkänd produkt

Om bolaget lyckas få godkänt i USA samt lansera UBP så vore det inte orimligt att ha en värdering som tangerar XVIVOS dvs ca 10 ggr sales.

Om GTAB lyckas nå upp till en omsättning på 100 mkr inom 3-4 år så borde det finnas en möjlighet till att uppnå den värdering som bolaget en gång hade på nästa 1 000 mkr dvs 6 ggr dagens värdering.

Disclaimer

Jag äger aktier i bolaget .Att handla med aktier sker på eget ansvar.

Texten är tagen från ÅR samt delårsrapport. Värderingen grundas på antaganden och jämförelser med andra bolag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?