Post entry

Dags att bevaka Gold Town Games

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Oavsett vad man eftersträvar för risknivå så vill jag nog påstå att det är dags att börja bevaka spelutvecklaren Gold Town Games.

Jag ska här försöka mig på att skriva mitt första inlägg här på Redeye. Gold Town Games (GTG) är ett av mina större innehav men beroende på kursutveckling och kommande information så kommer jag att utöka mitt ägande ytterligare. Anledningen till att jag skriver detta och riskerar att få upp företaget på flera individers radar är att jag önskar kommentarer på mitt resonemang, så ju mer sågande desto bättre.

Bakgrund

GTG är ett spelutvecklingsföretag som ännu inte har några intäkter. De utvecklar ett sport manager spel för ishockey som just nu är i softlaunch för utvärdering och tweaking innan officiell release. GTG genomförde under början av sommaren 2016 en nyemission. Noteringen skedde sedan på Nordic MTF 2016-07-13 men kursen har aldrig varit högre än 6 SEK (att jämföra med teckningskursen vid emissionen som var 6,5 SEK. Senaste stängningskursen när detta skrivs är 3,75 SEK.

Varför inleda bevakning?

Just nu pågår utvärdering under en soft launch. Det gör att det har börjat trilla in lite siffror som gör att man kan börja utvärdera värdet av bolaget. Det som tidigare var en lottsedel kan kanske nu klassas som ett förhoppningsbolag? Den data som trillat in hittills är att man har rekryterat användare till en kostnad av 0,39 dollar styck. Det känns högt för mig då soft launch förlades till Tjeckien speciellt för att det var billigt att få in användare.

Ytterligare data som publicerats hittills är onboarding där man initialt hade 55% men nu uppnått målsättningen på 70%. Man har även siffror på retention där man har uppnått 36% återvändande nästa dag och 19% efter en vecka. Målsättningarna för retention är 40% respektive 20% vilket de räknar med att uppnå med nästa uppdatering. Med tanke på lyftet de lyckades uppnå genom att skruva till onboardingen så borde det lilla lyftet man eftersträvar på retention inte ställa till något problem.

Nästa steg i soft launch är att introducera spelet i Finland för att där titta på viljan hos användare att betala för de produkter som finns i spelet. Så fort den datan börjar trilla in så går det att börja fylla i de stora luckorna som finns kvar i kalkylerna. En intressant försmak kan vara att man kommunicerat intäkter på 17 000 SEK vilket inte gärna kan komma från något annat än köp i app från softlaunchen i Tjeckien. Den som vill dra några växlar på det får gärna kommentera den siffran.

En annan intressant aspekt som gör att det är läge att titta lite mer på företaget var att det tidigare kommunicerats att man från företaget ville titta på hur produkten utvecklades innan man bestämde sig för om man skulle använda platformen för att utveckla motsvarande spel för andra sporter. Nu har man redan presenterat att man påbörjar utvecklingen av spelet för fotboll under våren. Det tolkar jag i alla fall som att man internt är av uppfattningen att man snart är redo att tjäna fullgott med pengar på hockeyversionen.

Övrigt

Låg freefloat

Det ser i mina ögon ut som att tillgängligheten på aktier är låg. Goda nyheter kommer med stor sannolikhet leda till att väldigt få kommer att vilja sälja. Däremot skulle en uppgång från dagens nivåer kanske kunna tillgängliggöra en del aktier då mycket av den högre omsättning (förutom direkt vid introduktionen) har varit vid dippen ner under 3 SEK. Vinsthemtagningar från de nivåerna kan alltså förekomma men har förmodligen i viss utsträckning redan inträffat då omsättningen även var förhöjd under en efterföljande kursökning till 4 SEK. Om jag läser rätt så var över 18% av alla aktierna placerade i kapitalförsäkringar på Nordnet och Avanza vilket signalerar tro på stora vinster (då det är hela poängen med att utnyttja det skatteupplägget).

Pengar finns

Vad jag kan utläsa så har man lyckats hålla i pengarna trots en hel del involverade människor och efter sommarens emission så finns det pengar som bör räcka åtminstone till hösten utan några som helst intäkter. Det krävs heller inte så mycket intäkter för att täcka de kostnader man nu har under utvecklingen av produkten (eller produkterna om man nu tittar på fotbollsspelet som annonserats). Då jag är en stor anhängare av kostnadskontroller så ser jag det som positivt och det dämpar också effekten av förseningar.

Låg omsättning

Om man skulle komma på att det här inte är en aktie som man vill fortsätta äga så är omsättningen väldigt låg vilket försvårar försäljning. Det har synts historiskt då även mindre utförsäljningar (nivåer som en enskild småsparare kan ha) har lett till fall på tvåsiffriga procent i aktiekursen. Handel i aktien kräver alltså lite tålamod.

Reflektioner

Jag har tidigare bränt mig på att gå all in i ett enskilt värdepapper, det kommer inte att hända igen. Det är enda anledningen till att jag inte snittat ner mig mer i GTG. Jag sitter nu i en position där jag är oerhört frestad att utöka mitt innehav. Först krävs dock bra mycket mer studerande av förutsättningarna och den här texten och förhoppningsvis tillhörande kommentarer är en väldigt viktig del av det arbetet. Skulle kursen istället stiga upp över mitt GAV så får jag nog nöja mig med det innehav jag har redan.

Det som framförallt sticker ut som attraktivt i aktien som sådan är den dubbla potentialen. Dels kan en uppvärdering ske i det korta perspektivet när man ser att det börjar trilla in användare och intäkter. I det långa perspektivet så borde man kunna fortsätta utvecklingen för att bygga upp verksamheten och produktportföljen under lång tid framöver även med en mindre framgång för det första spelet.

Jag tror på företaget och möjligheterna i företaget men är än så länge försiktig då familjens framtid i stor utsträckning hänger på mina möjligheter att förvalta min aktieportfölj bättre än mitt första försök. Kommentera gärna med insikter, frågor eller tankar som dyker upp. Om inte annat så får jag kanske mer uppslag kring vad det är jag behöver titta på och hålla ögonen på.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?