Post entry

Guld Guld Guld

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Guldförsäljning fortsätter att expandera och de som har funderat länge har nu börjat slå till trotts guldets relativt "höga" pris. Men högt jämfört med vad?

Läsvärda tips:

http://www.321gold.com/editorials/casey/casey012510.html

http://www.financialsense.com/editorials/casey/2010/0108.html

http://www.321gold.com/editorials/russell/russell010410.html

http://www.321gold.com/editorials/chan/chan011110.html

Under 2010 förväntas detaljhandeln växa 3% och ytterligare 3,5% under 2010 enligt Handelns utredningsinstitut. och riksbanken förväntar sig ett lågt inflationstryck, inflationen beräknas således gå från negativt till positivt och det mesta tyder på att finns ett uppdämt behov som kommer rendera till större efterfrågan inom detaljhandelsektorn. Guldet har sedan oktober desutom etablerat sig över 1000 dollar/uns Har efter detta hittat Guld papper som antagligen lär generera en bra avkastning! Guld invest (Aktietorget)

Guld invest har nu i fyra kvartal på raken visat svarta siffror man har desutom ökat omsättningen med hisskliga 120% mot jämförelsevis månad förgående år, man har desutom ökat omsättningen mot jämförelsevis månad innevarande år, och mycket tyder på att trenden fortsätter! Den här aktien kan komma bli rena dynamiten ifall allmänheten upptäcker den! Vinsten för 2009 var 5,8Mkr Netto och omsättningen landade på ca 93Mkr, man kan tyckas marginalerna inte är så stora, men det slimmas in genom att man under innevarande år satsar allt mer på sin egna högmarginella smyckeskollektioner.Redan nu handlas kursen till det extrremt låga värdet om 30öre per aktie eller som vissa skriver, aktien handlas till ett värdemultipel på 5 vilket är ganska lågt! Bolaget skriver i sin prognos att man skall ha en vinstillväxt på 20% och det finns än så länge inge annat än att anta att man faktist följer sin prognsomål, låt oss då anta att vinsten nuvarande år hamnar på ca 7Mkr netto så handlas aktien idag exremt billigt! att ett bolag som upprepade gånger visar svarta siffror skall inte rabbateras till en värdemultipel på 5 och frågan är hur länge den kan hållas nere på denna nivå. Man kan tycka sig att det kan ses som lockade att inkassera utdelningen som desutom kommer avses för 2011 då man avser ge ut 30% av kassaflödet! såg desutom här på ett forum att någon hadde räknat på aktien 5år framåt med en värdetillväxt på 20% så skulle vinsten ge 14,5Mkr netto år 2014 beräknat på en multipel på 15 så har vi ett börsvärde på 217mkr att se fram emot som då skall jämföras mot dagens börsvärde på 35Mkr.

Man kan tycka att det är offensivt räknat! men i det här fallet får jag nog anse att vi är rätt ute då vi faktist går mot ljusare tider. man visar ju faktist resultat när flera andra företag tappar vinst och omsättning.

Mitt köpråd är utöver i Guld satsa på Guld i Guld invest

Den som är intresserad av investerings guld

http://www.guldkursen.se/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?