Post entry

Insiderköp med stor uppsida - Bevaka!!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det återstår en del att bevisa för VD Thomas Jansson. Min feeling säger dock att Q4 2010 är inledningen på en nygammal trend dvs svarta siffror och återtaget förtroende. Jo, jag har predikat bolaget tidigare. VD har visat fina kvaliteter även om satsningen på "Flag ship store" blev lika fel som kostsam. Bevaka! Har jag rätt handlas aktien idag till enorm rabatt. Min tidigare riktkurs på 73 öre kan komma att aktualiseras. Sen bet 17 öre.

Skatteplanering.
Aktier som under inledningen av året ligger högre i kurs jmf slutet av året brukar kunna bli tacksamma utförsäljningskandidater under bra börsår. Förra året var ett typiskt sådant år för både Guld Invest och börsen.

Aktien bildar Bottenformation
Nu visar kursutvecklingen tecken på avslutad bottenformation.

Insiderköp. VD Thomas Jansson utökade i december sitt innehav i bolaget. Det verkar onödigt att lägga ett års besparingar i fler köp om man inte är övertygad om en fin utveckling för företaget framöver. Köp över börs är för det mesta positivt. En försäljning behöver däremot inte vara negativ. 24 jan kommer Guld Invest med sitt Q4 och bokslut.
Lyckas bolaget redan för Q4 bättra på sina siffror kommer aktien omedelbart skjuta i höjden, så billig är den nu. Lyckas man däremot visa rejäla förbättringar så blir det fest med stor F.

Halverat Börsvärde på 1 år
Det märkliga är att Guld Invest ser mer attraktivt ut än någonsin.
1. Man har släppt ägarandelen i den, under året, resurskrävande felsatsningen med "Show-Room" (Alla kostnader är nu tagna.)
2. Råvaruhanteringen samt handel med skrotguld fortsätter att utvecklas positivt.
3. Guld Invest arbetar sedan nyligen med en varumärkesbyggare, ett proffs, för sitt egna varumärke inom smycken "VJ Since 1890."
4. Expansion med samarbeten i Norden samt Sydeuropa är på ingång.
5. Avtal med China Union Pay...
Avtal i Kina. Det sägs att kineser gillar varumärken med lång historia. Det sägs även att man är intresserade av Norden i allmänhet och Sverige i synnerhet. I så fall kan VD och största ägare Thomas Jansson vara en lyckans smed. Han har ju nyligen lyckats med bedriften att skriva avtal med självaste China Union Pay. Det framgår i en enda mening i Q3-rapporten. Ingen verkar ha fattat. Hur skulle de? Vad avtalet kan vara värt på sikt är svårt att säga. Jag väljer att tillsvidare ligga lågt och räkna värdet till noll.
China Union Pay är statligt och Kinas motsvarighet till Visa om man så vill. China Union Pay har i dagarna färdigställt en e-handelsplats för sina 400 miljoner, bättre beställda kineser. E-handelsplatsen skall även innehålla ett utvalt antal företag från andra länder. S.k Cross-Border handel. Guld Invest med VJ Since 1890 är ett av dessa företag och man gör sällskap med bl.a Prada, Gucci, Dior, Burberry, clinique, converse, puma, nike, adidas, Intel, Philips, Nokia, Logitech, Sony, Panasonic med flera. När 400 miljoner kineser handlar med sina betalkort får de som alla andra ett kvitto. På kvittot kommer reklam att göras för nämnda e-handelsplats. Från Guld Invest är det ännu tyst men Svenska Paynova kom nyligen ut med följande information.
Chinova har utvecklat och driftsatt ChinaPay Emall Paynovas kinesiska intressebolag Chinova har sedan december 2009 uppdraget att utveckla och operera en kinesisk e-handelsportal åt China UnionPay, CUP, världens största kortutgivare och ett av de starkaste varumärkena i Kina. CUP har utgivit ca 2,3 miljarder kinesiska bankkort till ca 700 miljoner kineser och hanterar transaktioner med ca 2,1 miljoner företag. CUP avser att göra ChinaPay Emall till en ledande B2C- portal för såväl inhemsk e-handel som cross border för kinesiska konsumenter och handlare. Förutsättningarna för den kinesiska e-handeln liknar situationen i USA och Europa för 5-10 år sedan. Motsvarande utveckling beräknas ske i väsentligt snabbare takt i Kina de kommande åren. Omsättningen inom detaljhandeln online uppgick till ca 250 miljarder RMB 2009 (motsvarar omkring samma belopp SEK), 2010 beräknas omsättning bli ca 500 miljarder RMB (+100 %) med en ökning till ca 1300 miljarder RMB 2013 (ca 40 % tillväxt per år).
Kina är m a o från en låg nivå snabbt växande till att bli världens största e-handelsmarknad och Chinova är väl positionerad att tillsammans med ett av Kinas starkaste varumärken exploatera såväl den inhemska marknaden som cross border till och från Kina. Värt att notera är intresset för kinesisk e-handel är mycket stort. Detta illustreras väl genom att Dangdang.com, Kinas motsvarighet till Amazon.com, noterades på Nasdaq i USA den 8 december 2010. Efter en redan hög introduktionsvärdering på motsvarande ca 9 miljarder SEK ökade värdet första dagarna med ca 100 % till ca 18 miljarder SEK. Chinova har under 2010 utvecklat och driftsatt en testversion av China UnionPay E-mall. Därmed har Chinova och CUP etablerat själva fundamentet för stora volymer handel och betaltransaktioner på den kinesiska marknaden inom såväl inhemsk e-handel som cross border.

Betydande uppsida i aktiekursen Mina antaganden för 2011 är en vinst på 6,6 Msek. (Jämför dagens börsvärde på ca 19 Msek). Börsens snitt p/e är numera runt 15 varför p/e 13 är en rimlig nivå tillsvidare. Potentialen med China Union Pay och 400 miljoner kineser är exkluderad. Den får man på köpet... Riktkursen 73 öre sen bet 17 öre

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?