Post entry

Läge att snegla på Guld Invest igen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Guld Invest var en riktig favorit bland småsparare 2009. Bolaget visade fyra stabila vinstkvartal i rad och handlas just nu till under p/e 6 på fjolårsvinsten på knappt 6 miljoner. Med en målsättning att nå 20% tillväxt varje år och ett mycket solitt år bakom sig tycker jag Guld Invest förtjänar en högre värdering. Att man klarar målsättningen för 2010 är nästan givet med tanke på att en hel del avskrivningar tyngde 2009 års resultat, så man har väldigt goda möjligheter att uppnå målen. I princip är det ju bara att minska avskrivningarna och ha samma vinst så är det ju klart, men det är knappast en hållbar utveckling. Jag vill se en organisk tillväxt på 20% och lyckas man med det står bolaget inför en enorm uppvärdering. Och det saknas knappast ambitioner i bolaget då man redan mot slutet av året avser göra en "nordisk expansion", som det ska bli spännande att höra mer om.

Bolaget kommer börja med utdelning från och med 2011 (på innevarande års vinst).

Sedan bör noteras att VD ökade med 500 000 aktier förra veckan. Han tycker väl också att värderingen börjar sticka i ögonen ;).

Jag är i alla fall inne i aktien igen efter några månader på sidlinjen. Det är en betydande potential man får till väldigt låg risk i Guld Invest.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?