Post entry

Vind i Seglen för Guld Invest?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så här i sommartider är det guld värt att bo vid kusten. Oftast bättre väder och en sommarbris som svalkar lite oftare än inåt land. Trots förtjusningen över närhet till havet har segling aldrig varit min grej. Istället håller jag mig vid kanten där land möter vatten och jag badar mer än gärna. Premiärdoppet, bortsett från karibien i april, var i mitten på maj och det var 14 grader. Kallt som fan.

Desto varmare verkar det vara på Guld Invests kontor där aktiviteten att döma av tidigare p.m är rätt hög. På måndag nästa vecka kommer bolaget med Q2 rapporten då får vi se om vinden i deras segel är fortsatt frisk. Jag tänker vänta med superlativen tills dess men jag vill gärna fresta med en aptitretare då jag är övertygad om att värderingen kommer klättra oavsett om rapporten är OK eller riktigt bra.

Delar av Guld Invests verksamhet är helt rätt. Möjligheterna ökar snarare än minskar när det råder osäkerhet i konjunktur och turbulens på de finansiella marknaderna. Handeln med skrotguld ökar kraftigt. Av tidigare p.m att döma går företaget klart bättre än förra året. 2009 levererade Guld Invest en vinst efter skatt på 5,8 Mkr. En nedskrivning av varulagret från smyckestillverkningen belastade resultatet med 1,9 Mkr. Denna storlek på nedskrivningsbehovet tror jag kommer halveras för 2010.

Smyckestillverkningen med egna varumärken är tufft. Guldsmedsbranschen tappar gentemot slit o släng smycken från modeindustrin där butikskedjor som Glitter istället är ett vinnande koncept som följer tidsandan. Vi får se om det är fortsatt trögt på den delen inom Guld Invest.

Fortsätter man på den inslagna vägen för resten av året handlas Guld Invest idag till rekordlåga p/e 3. Utdelningen från 2010 års kassaflöde kan visa sig bli en direktavkastning på mellan 10-15% om jag räknat rätt. Återkommer lite längre fram med detaljerna. Jag gjorde an analys på Guld Invest i november 2009 med riktkurs 73 öre, sen bet idag 24 öre, Jag tror den beräkningen kan bli aktuellare än någonsin under nästa vecka.

P.s Insider med VD i spetsen har ökat under våren. d.s

http://www.redeye.se/medlemsanalys/31375

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?