Post entry

H&D Wireless befinner sig i en mycket expansiv fas år 2019!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Erfaren & stark VD som tidigare byggt upp bolag från scratch med ny teknologi till nya applikationer i nya marknader som blivit uppköpta för 100-tals miljoner SEK. Gartner uppskattar att det totala antalet uppkopplade enheter år 2020 kommer uppgå till 20,4 miljarder, att jämföra med cirka 5 miljarder 2015. Marknadsledande inom ett nytt industrisegment, industry 4.0 där marknaden bedöms som 225 miljarder USD 2020.

H&D Wireless befinner sig i en mycket expansiv fas där man utvecklar produkter och tjänster som bygger på trådlös kommunikation och som optimerar affärsprocesser och produktionsflöden – något som sparar stora summor för bolagets kunder.

VD:n Pär Bergsten har tidigare byggt upp bolag från scratch med ny teknologi till nya applikationer i nya marknader som blivit uppköpta för 100-tals miljoner. Här siktar man på miljarder! Se: https://www.linkedin.com/in/parbergsten

H&D Wireless är verksamt på den marknad som i vidare termer brukar benämnas Internet of Things (”IoT”). Marknaden befinner sig i kraftig tillväxt och den snabba tekniska utvecklingen har potential att i grunden förändra affärsmodeller, industriella processer och konsumtion av tjänster.

Internet of Things (IoT) är ett samlingsbegrepp för den utveckling som innebär att maskiner, fordon, gods, hushållsapparater, kläder och andra saker, förses med dels olika typer av sensorer, dels moduler som möjliggör trådlös kommunikation och uppkoppling mot internet. Det blir därigenom möjligt för enheterna att samla in och analysera data utan mänsklig inblandning. Denna data kan sedan utbytas med andra enheter i samma nätverk. Tekniken används inom ett stort antal segment; bl a industri, handel, hem och fordon – men också för hälsovård och stadsutveckling. Totalt sett har antalet uppkopplade enheter under senare år ökat dramatiskt. Störst har tillväxten hittills varit inom segmentet konsumentprodukter. Gartner uppskattar att segmentet 2017 representerar motsvarande cirka 63 procent av totala antalet installerade IoT-applikationer. Sett till värde står dock segmentet endast för en mindre andel. Störst andel av det totala värdet står segmenten Företag respektive Myndigheter för. Tillväxttakten framåt bedöms vara mycket kraftig. Gartner uppskattar att det totala antalet uppkopplade enheter år 2020 kommer uppgå till 20,4 miljarder, att jämföra med cirka 5 miljarder 2015.

För den enskilda individen innebär tekniken tillgång till helt nya typer av funktioner och tjänster. När lampor, värmepumpar, termostater, larm och andra enheter kopplas upp möjliggörs nya typer av tjänster som förenklar och underlättar vardagen.

För företag gör tekniken det möjligt att effektivisera och automatisera övervakning, kontroll, styrning och uppföljning av processer och industriella flöden.

På samhällsnivå kan tekniken bidra till att avhjälpa stora samhällsutmaningar, inte minst inom områden som miljö och vård.

Bolaget har på kort tid kommit väldigt långt med GEPS for Industry och är redan i en mängd utvärderingar framförallt inom hos stora Svenska verkstadsbolag. Detta möjliggör att bli marknadsledande inom ett nytt industrisegment, industry 4.0 (Smart Factory). Marknaden bedöms som 225 miljarder USD 2020, https://sv.wikipedia.org/wiki/Industri_4.0

Marknaden för IoT förväntas växa exponentiellt inom de kommande åren. H&D Wireless teknik ligger i framkanten av den teknologiska utvecklingen, samtidigt som den är anpassningsbar till olika branscher.

Bolaget tillhör de som ligger längst fram i världen inom realtidspositionering för Industry 4.0 med molntjänsten GEPS och har på kort tid fått en mycket stark position hos två stora verkstadsbolag i Sverige inför deras införande av realtidspositionering.

Avseende den nya generationen moduler inom affärsområdet Connectivity så har produktionen startat och volymenheter börjat skeppas samt 25 design-Ins har rapporterats med kunder som kommer att gå i volymproduktion under 2019, en ökning från 0 på nio månader. Marknaden bedöms till 170 miljarder USD 2022.

H&D Wireless bedömer marknadens storlek i norden till 3–6 miljarder kronor, där man har en ambition att ta en betydande marknadsandel. Bruttomarginalen beräknas till mellan 40–80% beroende på affärsområdet och kundsegment.

Med en stark position på denna nya accelerande marknad inom positionering, rörelser i realtid och kommunikation är jag övertygad om att 2019 blir ett mycket spännande år.

Nu har H&D Wireless 5 riktigt tunga samarbetspartners:

Scania, Cramo, Keolis, Skanska + 1 hemlig

Scania, https://www.hd-wireless.com/investors/pressreleases/positivt-utfall-nar-scania-utvarderat-hd-wireless-rtls-system-for-inomhuspositioneringstjanster-i-smartfactory-lab/

Cramo, http://news.cision.com/se/h-d-wireless-ab/r/h-d-wireless-geps-for-industry-inleder-pilotprojekt-med-cramo-for-positionering-av-verktyg,c2408766

Keolis är ett 50-miljardersbolag i Europa:http://news.cision.com/se/h-d-wireless-ab/r/h-d-wireless-far-genombrottsorder,c2701991

Skanska, https://news.cision.com/se/h-d-wireless-ab/r/h-d-wireless-utvald-av-skanska-for-att-oka-sakerheten-i-byggbranschen-med-hjalp-av-internet-of-thing,c2699012

https://evertiq.se/news/36526

H&D Wireless fick ju även nyss en beställning till revolutionerande EU-projekt för artrosbehandling - ordervärde 5,5 MSEK, http://news.cision.com/se/h-d-wireless-ab/r/h-d-wireless-far-bestallning-till-revolutionerande-eu-projekt-for-artrosbehandling---ordervarde-5-5-,c2717097

Se presentation ifrån Investerardagen på Scandic Klara 27 Augusti 2018: https://www.youtube.com/watch?v=kQx_CVh8LvQ

https://www.hd-wireless.com/investors/pressreleases

https://www.hd-wireless.com/

https://twitter.com/hd_wireless?lang=en

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?