Post entry

Håll ett öga på JonDeTech Sensor

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Intresse från global asiatisk elektroniktillverkare, uppskalad produktion för att möta 100 miljoner enhetskrav, kassa på drygt 1 års drift, ny erfaren ledning…..det ser onekligen intressant ut för JonDeTech Sensor!

JonDeTech Sensor definierar sig själva som ett ”Deep Tech-bolag” baserat på högteknologisk innovation inom nanoteknologi [1]. Produkten är världens tunnaste IR sensor tillverkad i formbar plast. Dessa IR sensorer möjliggör helt nya funktioner i konsument- och industriprodukter med ett brett spektra av applikationer såsom närvaro och temperaturmätare i mobiltelefon, plattor och datorer, närvarosensorer och övervakning i lokaler och byggnader, temperaturövervakning i elektroniska produkter, temperaturövervakning i produktionsprocesser, övervakning av potentiella skogsbränder, temperaturövervakning i jordbruket etc. [2] Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för potentiellt applikationsområde.

Marknad & Nuläge 

Marknad är beroende på applikationsområde. Att marknaden för JonDeTech IR sensorer är stor bekräftades nyligen av att företaget verifierat processen för högvolymsproduktion på 7 miljoner sensorer/år och planerar att skala upp till 100 miljoner sensorer/ år via tredje parts leverantör [3] Den mest uppenbara marknaden som också bör anses ligga närmast är konsumentelektronik t.ex. mobiltelefoner, surfplattor och laptops. Detta bekräftas också av det faktum att en global asiatisk elektroniktillverkare just nu utvärderar möjligheten att implementera sensorn i deras produkter [4]. Den modifierade sensorn kommer med stor sannolikhet att även röna intresse från andra aktörer aktiva på den marknaden. Utvärderingen av den anpassade sensorn pågår för närvarande och de första resultaten från tillverkningen kommer i slutet av sommaren, dvs vilken dag som helst. Andra viktiga nyligen uppnådda framsteg är att JonDeTech via sin samarbetspartner ShortLink [5] erhållit första ordern till ett prototyptest av närvarodetektion för ett dispensersystem [6] och att bolaget beviljats ett nytt patent för mätning av kroppstemperatur [7]. Bolaget har alltså under den senaste tiden gjort viktiga framsteg och rustat för att möta behov och krav från de marknader som de nu på allvar börjar agera på.

Ledning & Kassa

I våras stärktes ledningen för JonDeTech rejält i och med rekryteringen av Per Lindeberg som ny VD [8]. Lindeberg har en gedigen erfarenhet från ledande roller som VD, ägare och styrelseledamot inom teknik- och produktbolag där han framgångsrikt har lett tillväxt- och utvecklingsresor på internationella marknader. Tillträdet som ny VD har också gett omedelbar effekt gällande JonDeTechs internationella expansion med tillhörande högvolymfas. Som aktieägare är det också trevligt att konstatera art VD lägger stor vikt på kommunikation med marknaden [1, 9, 10]. Lindeberg kommer bl.a. presentera bolaget vid Börsveckans Småbolagsdag den 5 september 2019 [11] och Aktiespararnas Aktiedagen Den 10 september 2019 [12]. Aktiespararnas VD podd intervju med Lindeberg kan också varmt rekommenderas för att få en inblick i verksamheten och nuläge [10]. När det gäller kassa så finns det för tillfället ca 17 msek i likvida medel vilket med genomsnittlig burnrate, utan hänsyn till kommande intäkter, räcker drygt ett år. Förhoppningsvis kommer dock den intensiva kommersialiseringfas bolaget befinner sig i bära frukt i rejält ökad orderingång under kommande år.

Triggers i närtid. 

JonDeTech befinner sig just nu i ett mycket intressant läge. Dels så borde företaget få indikationer från den globala asiatiska elektroniktillverkaren huruvida sensorerna kan implementeras i deras produkter och så finns stora möjligheter att prototyptestet av närvarodetektion för ett dispensersystem kan mynna ut i en större order. Bara det faktum att flera elektronik tillverkare visar intresse och utvärderar sensorn borde i sig ge ringar på vattnet. Företaget kommer också presentera på flera event nu i september vilket brukar kunna återspeglas i intresset i aktien. En intressant fingervisning var företagets ledning själva bedömer att kursen kommer vara i närtid är de optionsprogram som både VD och ledningen har tecknat. Per Lindeberg exempelvis ingått ett avtal om förvärv av 175 000 aktier och 600 000 köpoptioner, med löptid på 3 år och lösenkurs på 16 kronor avseende 500 000 aktier, 20 kronor avseende 50 000 aktier respektive 25 kronor avseende 50 000 aktier. Det är 250-400% uppsida från dagens nivåer och kan mycket väl vara ett klipp för VD i framtiden. Oavsett är det en fin morot för VD att göra det där lilla extra!

Referenser 

[1] https://www.jondetech.se/jondetech-sensor-ab-publ-delarsrapport-januari-juni-2019/

[2] https://www.jondetech.se/applications/

[3] http://www.elinor.se/dags-for-hogvolymproduktion-av-ir-sensorer.html/

[4] https://www.jondetech.se/news/news/

[5] https://evertiq.se/mobile/36515

[6] http://etn.se/index.php/nyheter/65927-forsta-ordern-for-jondetech.html

[7] https://it-halsa.se/jondetech-sensors-har-beviljats-ett-nytt-patent-for-att-matning-av-kroppstemperatur/

[8] https://www.dagensinfrastruktur.se/2019/05/08/per-lindeberg-ny-vd-pa-ir-sensorbolaget-jondetech/

[9] https://www.jondetech.se/jondetech-anlitar-box-communications-for-att-starka-sitt-finansiella-varumarke/

[10] https://www.aktiespararna.se/aktiespararnas-vd-poddare-lindeberg-jondetech

[11] https://financialhearings.com/event/11338

[12] https://www.aktiespararna.se/aktiviteter/aktiedagen-stockholm-4

Övriga länkar och läsning 

https://www.jondetech.se/news/in-the-media/

https://youtu.be/2vEc3dRsDq8

https://www.redeye.se/arena/posts/termometer-inbyggd-i-mobilen-ja-tack

Disclaimer 

Jag äger själv aktier i JonDeTech Sensor. Detta blogginlägg skall inte ses som rådgivning då den främst är till för att höja marknadens intresse för det valda bolaget. Jag råder alla att göra en kritiskt bedömning av denna blogg och göra en egen självständig analys av bolaget innan man köper aktier. All aktiehandel innebär en risk, som kan innebära större förluster än intäkter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?