Post entry

Håll busen borta! Har ett bra köpläge uppstått?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Chordate Medical (CMH MTF) är ett medicintekniskt bolag som under drygt tio år har utvecklat, patenterat och CE-märkt en ny behandlingsmetod för kronisk nästäppa genom nervstimulering. Aktien hade sin första handelsdag igår den 8 mars, vilket blev en rysare med en nedgång på 5 SEK, från introkursen 19 SEK till senast betald 14 SEK.

Frågan är om det nu har uppstått ett bra läge att kliva in i Chordate, som kommer göra allt för att busen ska hålla sig borta?

Som vanligt i nya bolag gäller det att läsa på, och resan brukar bli volatil, som vi alla vet. Det finns en stor marknad och med en välfylld kassa, så det kan kanske vara ett bra läge för uppgång, i varje fall på kort sikt, till 19 SEK.

Det har gjorts ordentligt med investering i produktutveckling genom åren och det egna kapitalet är efter nyemissionen, om jag förstått och räknat rätt, ca 50 MSEK. Kassan utgör då ca 25 MSEK. Börsvärdet på 14 SEK/aktie är med 3.6 M aktier 50 MSEK, d v s samma som eget kapital är idag.

Det borde finnas många triggers i närtid, intressant är att se nyhetsflödet:

http://www.chordate.com/category/2016/

Vill ni läsa på kommer här några tips:

http://analystgroup.se/chordate-listas-pa-ngm/

http://www.redeye.se/aktieguiden/nyheter/ngms-nytillskott-ger-nastappan-en-match-chordate

Tycker att detta kan vara ett intressant case, speciellt på kort tid (3-6 månader), om nyhetsflödet fortsätter som hösten 2016, att behovet för produkten är stort för människorna som har dessa problem, samt att kassan nu är välfylld för ivarje fall 12 månader framåt.

Lycka till med alla era investeringar, och håll busen borta! :-)

Disclosure. Detta är ingen rekomendation. Gör alltid egen analys innan köp av aktier. Jag äger själv aktier i Chordate. Texten ovan bygger på att jag tycker bolaget verkar intressant och att det kan vara ett bra case. Den kan vara behäftad med fel. Har inte gjort någon grundligare analys eller prognostiserat framtida värdering eller nivå på aktiekursen, annat än antagande och känslan av att ett bra kortsiktigt köpläge kan ha uppstått då aktien är ny att handlas med från och med igår den 8 mars.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?