Post entry

Hansa Medical - nästa stjärnfärd

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hansa Medical är på gång. Min riktkurs är 20 kronor. Aktien står i 6,50 kronor. Risken för nyemission har hållit tillbaka kursen. Igår kom beskedet att bolaget erhållit en kredit på 5 MSEK från banken. Därmed har risken sjunkit och caset blivit ännu starkare.

Emanuel Björne skriver:

”Vi har säkerställt krediten för att odelat kunna fokusera på slutförandet och avrapporteringen av den pågående Fas I studien med IdeS. Fas I studien påbörjades i mars 2013 och vår målsättning är att slutföra studien under innevarande år.”

Det upprepas i pm:et att värdet på marknaden är 1 miljard kronor årligen. Att bolaget beviljas bankkredit indikerar att banken tycker att risken är låg i verksamheten relativt det utlånade beloppet.

Förutom resultaten från IdeS-studien är det sannolikt att studien på HBP Assay kommer i år. Då blir det åka av. Alere håller på att lansera och det har marknaden inte förstått – annars hade värderingen varit mycket högre. Min tidigare blogg beskriver mer om HBP Assay. Läs den och förstå att det är nu det är dags för Hansa Medicals aktieägare att belönas. Med tanke på hur många småaktier som nått stratosfären den senaste tiden är det en bra chansning att det nu är Hansas tur eftersom det faktiskt är en undervärderad aktie.

Det som tvekar kan titta på Emanuel Björnes presentation som finns på www.financialhearings.com.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?