Post entry

Cannabismarknaden i USA, Heliospectras nya marknad.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Enda svenska företaget som går att investera i som utnyttjar cannabismarknaden i USA

Heliospectra ingår avtal för att kunna handlas i USA, ett ADR-program ger amerikanska investerare möjligheten att handla Heliospectra aktien.

Detta kommer öppna upp för kraftiga kursökningar då bolag inom samma segment som Heliospectra värderas till höga multiplar i USA.

En potential marknad i USA är den uppmärksammade marijuanaodlingen, i och med att det i vissa delstater nu är lagligt med marijuana så har aktier relaterade med denna marknad fått ett ordentligt uppsving. Heliospectras ljusteknologi kommer öppna upp för ännu effektivare odlingar inom marijuanaindustrin och kommer därefter att värderas i likhet med andra bolag i USA som arbetar med tillbehör för marijuanaodling.

Flera amerikanska bolag som säljer eller levererar utrustning som krävs för odling har rusat på börsen. Exempelvis indexet MJX (Marijuana index) i USA som listar publika företag som har anknytning till marijuanaindustrin steg snabbt 800% efter att det blivit klart att marijuana skulle avkriminaliseras. Det är i detta segment som Heliospectra kommer befinna sig i och värderas efter så fort amerikanarna får tillgång till aktien.

tex genomförde Arcam ett ADR-program och fungerar bra som exempel på vad ett ADR-program kan ge för effekt på kursen.

Avtalet möjliggör handel i USA inom något mer än 3 veckor, för de som hinner köpa aktien innan dess lär det bli en väldigt bra affär. Chans med upp till en tiodubbling av aktiekursen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?