Post entry

Heliospectra - doldis

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Heliospectra listades för mer än en vecka sen på First North men har fått väldigt lite uppmärksamhet jämfört med t.ex. Optifreeze som noterades nästan samtidigt. Heliospectras produkt är färdig och finns redo till försäljning till en marknad värd 50 miljarder och växande.

http://www.heliospectra.com/

Handeln av heliospectra inleddes den 18e Juni och har sen dess legat under väldigt låg omsättning. Med anledning av detta har aktien inte kunnat ses på Vinnar- eller förlorarlistor och uppmärksammats på detta sätt.

Inför noteringen av t.ex. Optifreeze gick saker snabbare, fler verkade vara övertygade om att detta var ett företag som det skulle gå väldigt bra för eller i alla fall försöka få det att framstå som så.

Heliospectra tillverkar belysningssystem för växthus som kan påverka växtens tillväxt, smak, storlek, doft och näringsinnehåll. Denna produkten är färdig och redo för försäljning, förserier har kommit ut till kunder med god respons från dessa.

Just att kunna anpassa tillväxt är något väldigt centralt då detta öppnar upp för att kunna hålla växten i ett vilotillstånd.

Hur är detta möjligt?: Jo, heliospectras ljusarmatur kan styras från en central enhet som ändrar på våglängderna som lampan sänder ut, detta påverkar växtens egenskaper och dess förutsättningar.

http://www.youtube.com/watch?v=05jOg06AHzk

VD Staffan Hillberg nämner i intervjun flera fördelar med deras system, detta har även lägre kostnad än befintliga.

LED belysningen ger energisnåla fördelar och armaturen har en livslängd på 10-15 år innan den behöver bytas ut.

LX-60 som är deras nya modell är mer effektiv än tidigare.

Företaget befinner sig i säljfas med produkten redo att levereras till kund och har inledningsvis fört samarbete med Swedeponic som kan kopplas till varumärket Santa Maria i butiker. 21 stycken i förserie har levererats av LX-60 och 21 till ska levereras i Q3.

Avsiktningen med listningen är att få in mer kapital och gå från förserier till volymproduktion och försäljning.

Marknaden som beskrivs är enorm, 55 miljoner lampor av denna typ finns i världen, då exkluderas den största marknaden i Kina. Marknaden är värd 50 miljarder per år och en liten andel av detta är enormt för dagens värdering av Heliospectra.

Heliospectras mål är att bli kassaflödes positiva inom 1-2 år men jag tror absolut att det kan gå snabbare än så när företagen inser värdet av det som LX-60 tillför.

Staffan Hillberg säger själv att han vet vilka det är man inom företag för kommunikation med (såklart) och säger att det handlar om väldigt stora volymer från dessa företagen både nationellt och internationellt.

I intervjun tar man även upp risker och säger att utrustningen kan användas vid cannabis odling vilket då skulle ge företaget en negativ stämpel...? Finns idag många företag i bland annat USA som odlar cannabis lagligt men intervjuaren menar då på att detta även skulle kunna komma till privat bruk. Detta är såklart inget som visar någon försämring i intäkterna vid kommande försäljningar av produkten eftersom försäljning sker genom återförsäljare som heliospectra utvärderat.

Investera väl!

/ LouisW

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?