Post entry

Hemply Balance – Nykomling med stark tillväxt inom räckhåll

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hemply Balance är det första noterade cannabisbolaget som på allvar etablerat försäljning av cannabisprodukter. Med en hög bruttomarginal och ett starkt varumärke skall Hemply använda noteringskapitalet för det som investerare älskar – expansion, expansion och expansion.

Under ett par år har Hemply byggt upp ett av nordens ledande varumärken inom CBD området och sålt produkter till tusentals kunder. Företagsbygget har varit kapitalsnålt och tillväxten har kommit genom att leverera produkter av hög kvalitet till ett rimligt pris. Med kapitalet från listningsemissionen skall Hemply öka försäljningen genom marknadsföring av befintliga produkter men också lansera nya produkter.

Genom att snegla på framgångssagor i USA har Hemply investerat i att utveckla egna intimvårdsprodukter som skall lanseras under Q2-Q3 2021. Produkterna har amerikanska förebilder men är Hemplys egna. Förhandsintresset har varit enormt och distributionsavtal är redan skrivet för ett antal länder i norra europa.  Det dröjer nog inte länge förrän de historiska omsättningstalen är ett minne blott och investerarna får se en kraftfull expansion.

Om man skall jämföra värderingar med liknande bolag så stöter man på problem. Jämförelseobjekten som är noterade i Norden saknar försäljning men har ändå börsvärden uppgående till hundratals miljoner kronor. Jämför man med Amerikanska bolag i amma fas så är det också värderade till hundratals miljoner men dollar istället för kronor. Det enda bolaget med registrerad försäljning i Norden är Stenocare och de värderas i skrivande stund till ca 250 MSEK vilket för Hemply skulle innebära ca 100 kr per aktie.

Potentialen framåt är stor och om man vågar tro på potentialen så kan man räkna hem en kraftig värdestegring. Några som tror på bolaget och vågat satsa tid och pengar är styrelseledamöterna Johan Kleberg och Mia Batljan. Johan är tidigare VD för e-handlaren Adlibris och tillför både e-handelskompetens och marknadsföringsexpertis. Mia Batljan är dotter till Ilja Batljan och erfaren styrelseperson med djup kunskap i finansieringfrågor – kanske kan hon hitta bra tilläggsförvärv till bolaget. Styrelseordföranden Pingis Hadenius är en historia för sig – hon var hjärnan bakom Löwengrip Beauty som snabbt etablerade ett kosmetikamärke under Isabella Löwengrips varumärke. Pingis är en driven kvinna som kan välja och vraka mellan lovande projekt att engagera sig i och hon har valt Hemply och äger dessutom en stor aktiepost. 

Det är svårt att göra en försäljningsprognos framåt men om lanseringen av intimvårdsprodukterna kommer igång som den skall är det inte omöjligt att omsättningen når 15 MSEK på helåret 2021. För 2022 då ett besked väntas komma från läkemedelsverket om försäljning av CBD-olja kan försäljningen antas till 50 MSEK för att sedan dubblas till 2023 om fler nya produkter lanseras.

För e-handelsbolag med 60% marginaler och hög tillväxt är en framåtblickande värdering på 5-7 gånger omsättningen 2022 inte orimligt. Det skulle motsvara ca 100-120 kr per aktie för Hemply vilket ger en fin uppsida och skulle värdera bolaget på samma nivå som Stenocare.

Förutom aktien har Hemply en teckningsoption med flytande kurs. Den kan som högst lösas in till 43 kr och om styrelsen tänkt att inlösenkursen skall framstå som attraktiv så kan det indikera något om vad de tycker om värdet på bolaget.

Håll koll på nyheter om lansering av intimvårdsserien, distributionsavtal, nya produkter och insiderköp, det finns många intressanta triggers i närtid vilket förhoppningsvis gör Hemply till en attraktiv aktie att äga under lång tid.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?