Post entry

Nästa nordiska vätgasraket ?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter Everfuels remarkabla kursuppgång så vill man ju hitta ytterligare en förhållandevis oupptäckt pärla som verkar inom den stekheta framtidsbranschen vätgas och nu tror jag mig ha hittat en som dessutom har en mycket intressant bolagskalender och detta i närtid.

Det är norska Hexagon Composites ASA som utvecklar och kommersialiserar konkurrenskraftiga och innovativa vätgaslösningar listat på Oslobörsen.

Bolaget står på 5 ben:

Agility Fuel Solutions som är en ledande leverantör av naturgas-, propan- och vätgasbränslesystem för tunga fordon. Dotterbolaget arbetar alltså med rena bränslen som minskar utsläpp och växthusgaser.

Hexagon Digital Wave är en världsledare på att testa och omdana högtryckscylindrar.

Hexagon Mobile Pipeline - producerar kostnadseffektiva högtryckscylindrar av komposit.

Hexagon Ragasco – sålt mer än 17 miljoner LPG cylindrar.

Och så då det bästa av allt Hexagon Purus

Hexagon Purus knoppas av

Enligt mitt tycke är Purus det mest spännande bolaget i Hexagonkonglomeratet. Purus ska nu knoppas av och delas ut till aktieägarna.

Purus utvecklar och levererar bl.a kompositcylindrar, batteripaket, drivlinor etc och köper man Hexagon Composites aktien fram till torsdag så får man 15 % av värdet i nytryckta Purusaktier som blir börsnoterade om ett par veckor, ( runt 14 december).

Det brukar vara en prima affär att köpa på sig innan bolagen verkställer en spin-off och det ska bli mycket intressant om så blir fallet även här.

Jag är i a f helt övertygad om att det lär bli rejält tryck från start när Purus noteras !

Intressanta nyheter

Hexagon kommunicerade följande intressanta Purus samarbete med glödheta Everfuel den 12:e november:

https://hexagongroup.com/news-release/?newsid=2125190

Och mycket intressanta ordernyheter har kommit på sistone:

6 nov: Hino-Trucks, ett Toyotabolag lägger order på lastbilar och Purus kommer tillhandahålla batteripaket och drivlineintegration på ett antal olika Hinoplattformar framöver:

https://hexagongroup.com/news-release/?newsid=2121712

Och samma dag:

https://hexagongroup.com/press/hexagon-purus-to-supply-composite-high-pressure-cylinders-for-the-development-of-the-first-hydrogen-powered-commuter-train-in-the-u-s/

order alltså på cylinder och tanksystem på det första vätgaspendeltåget i USA.

Om detta slår väl ut, hur stor kan tågnischen bli ?

Svar hur stor som helst, kom ihåg att dom avgaser som blir sker i form av vatten, nu pratar vi hållbarhet på allvar.

Q3 rapporten

Q3 rapporten som levererades 6 november visade en omsättning på 770 m NOK och en EBITDA-vinst på 65 m vilket var bättre än analytikernas förväntningar.

Vad gäller omsättning så är ju värt att nämna att Hexagon Purus har ett omsättningsmål år 2025 på 4-5 miljarder NOK, inte peanuts direkt.

Oupptäckt ?

Helt oupptäckt är ju förvisso inte Hexagon Comp aktien, igår omsattes det aktier till den nätta summan av 59 m NOK !

Och BV är räknat på gårdagens stängningskurs 55,90 10,7 miljarder NOK så även det talar ju lite emot det där med oupptäckt.

Men jag tror att få i Sverige känner till bolaget.

Kursen

Och kursen har i alla fall stått och stampat jämfört med andra vätgasraketer, 8,23 % upp på 3 månader är ju en tämligen modest uppgång så jag tror att aktien har mycket kvar att ge.

Tror det kommer rassla på rejält med nyheter framgent inte minst orderrelaterade sådana, bara Purus har tydligen 80 påbörjade projekt. som kan mynna ut i orders.

Intressehöjare ons kl 13

Jo det var ju det där med intressant kalender, i morgon arrangerar Hexagon Comp tillsammans med NEl, Statkraft och Norwegian Hydrogen ett nätmöte där agendan blir: hur bygga upp vätgasinfrastrukturen och varför det arbetet måste starta NU:

https://hexagongroup.com/news-release/?newsid=2135192

Lita på att jag streamar in eventet !

Tror det kan bli ytterligare uppmärksamhet kring bolaget/branschen i slutet av veckan.

Bästa Hälsningar

Carpe Diem

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?