Post entry

Hexagon Purus – purfärsk vätgasnotering.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Grattis alla Ni som tog rygg och köpte norska vätgasbolaget Hexagon Composites efter min blogg den 1 dec. Kurs då 55,90 NOK och kurs nu 54,80 NOK. Inte nån vidare utveckling t.o.m back kan tyckas men saken är ju den att bolaget nu knoppat av dotterbolaget Hexagon Purus och som man alltså fått ”på köpet” då ju kursen nu är på nästan samma nivå som innan avknoppningen.

För varje Composites aktie har man fått 0,15 Purusaktier vilket ju i normalfallet skulle gjort att kursen efter sista ”inklusive” dagen borde tryckts ner rejält på Compositesaktien. Men raset uteblev och möjligtvis kan anledningen vara att marknaden prisade in en rusning på Hexagon Purus. Det gamla moderbolaget ligger ju kvar med en ansenlig ägardel om 75 % vilket ju gör att om det går bra för Purus så gynnar det per automatik också Hexagon Composites.

Rusning idag

Och rusade var just vad Purus gjorde när det idag var dags för listning på Oslos Euronext Growth lista. Likt en hungrig vargflock kastade sig investerare som jagar ESG aktier = hållbarhetsaktier över aktien som under brutal omsättning galopperat från noteringskursen 27,5 NOK till i skrivande stund 41,70 NOK.

Ändå prissattes bolaget på introkursen till skapliga 6,254 miljarder NOK vilket är ett kvitto på att rena vätgasbolag i rådande branschhype inte är något annat än stekheta !

Värlsledande på vätetankar

Hexagon Purus är redan världsledande på vätetankar för transportsektorn och då vätgasbranschen är på väg att explodera så ser framtiden minst sagt ljus ut för Hexagon Purus.

Enligt VD Morten Holum på investerarmöte tidigare i år så kommer marknaden för Purus huvudprodukt att gå från 100 m dollar i år till 1,1 miljarder dollar år 2025 och till 6,9 miljarder dollar år 2030, snacka om tillväxt !

Tyskar helgalna i väte

Tyska investerare är dokumenterat galna i vätgasaktier och exempelvis så är det tyskar som gömmer sig bakom vätgasjätten Nels största ägare Clearstream Banking som äger inte mindre än 43,7 % av bolaget. Det känns inte otänkbart att Clearstream och andra tyska investerare kommer dammsuga de relativt få Purusaktier som är i omlopp. Hexagon Composites sitter ju på 75 % och tunga institutionella investerare stod i kö i den riktade emissionen som gjordes för ett par veckor sedan så freefloaten är ytterst begränsad, uppskattningsvis blott 15 %.

Beträffande Clearstream så är dom förresten 3:e största ägare i Hexagon Composites där dom har nästan var tionde aktie.

Jag är med på Purus vätgasresa från start, är Ni ?

Bästa Hälsningar

Carpe Diem

Ps Något förvånande tappar Hexagon Composites idag men den aktien lär gå upp när fler och fler förstår att bolaget äger lejonparten av Purus.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?