Post entry

Rapport Onsdag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Doro Ner

Kursen har i år stuckit med över 100 procent, trots detta är inte värderingen med dagens vinster allt för hög på några års sikt. Historien är dock brokig och dagens vinster lär inte hålla i sig speciellt länge när de stora drakarna väl ser potentialen i marknaden för äldre. Aktien värderas i dagsläget till 8 gånger eget kapital och (p/e) på 18 vilket är i mesta laget. (p/s) är 0,85 vilket i och för sig inte är speciellt högt. Rapporten kommer troligen bli bra, jag tror dock förväntningarna är för höga. Mitt bett är ner

Electra gruppen Ner

Electra gruppen är en mindre elektronikkedja som konkurrerar med bland annat Siba, Expert och Mediamark. En branch som är hård med små marginaler, electra grupper har dock än så länge få förlustår och kan ses som oerhört välskött. Sedan det blev klart att ledningen beslutat dela ut hela 8 kronor per aktie den 8 maj har elektra gruppen höjts till skyarna. Med en uppgång på 50 procent har bolaget en av börsen bästa utvecklingar. Värderingen på (p/e) 13,5 ses kanske inte som så dyrt. Men med tanke på konkurrenssituationen och låg tillväxt är den i högsta laget. Någonstans runt 10 känns som en mer normal värdering. Mitt bet är därför ned.

Hexagon Upp

Analytikernas gullegris Hexagon har nästan en HM historia bakom sig vad gäller slå analytikernas prognoser. Aktien är i och för sig högt värderad men med tanke på tillväxt och historik kan värderingen försvaras. Aktien har inte följt med börsen fullt ut och har sedan årsskiftet stigit 10 procent. Sannolikheten för ytterligare en hyllning är stor. Mitt bet är upp.

Opcon Upp

Miljöteknikföretaget Opcon med draken Mats Gabrielsson i spetsen har tidigare förtjust börsen. Nu har det emellertid börjat gå utför och det misslyckade budet på Tricona har sänkt aktiekursen med dryga 30 procent senaste månaden. Belåningen är hög vilket gör att Triconas tidigare starka kassa skulle kunna betala av en hel del skulder hos Opcon. Nu blev det dock inte så. Att vinsten börjar äntligen komma talar för att Opcon. En annan sak är en trigger är att Mats så sent som i Mars tankade på med ytterligare 51000 aktier, alltså innan kursen föll. Detta samt genombrottsorder genom sammarbete med Alfa Laval talar för aktien. Mitt bett är upp

Ångpanneföreningen B Ner

ÅF kan liknas vid Sweco och är en höglönsam teknikkonsult som sällan gör marknaden varken glad eller besviken. Stegringen senaste året är hela 100 procent sett mot botten nivån i mars förra året. Trots detta är inte värderingen skrämmande hög (p/e) 15, (p/s) 0,85 och PJEK 2, konkurrenten Sweco (har en högre värdering )visade dock ett resultat som var klart sämre än väntat. Detta tillsammans med Öhmans råd daterat den 20 februari i år tror jag på ett svagt första kvartal. Mitt bet är därför ned.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?