Post entry

Börstoppen 2009 uppdatering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En uppdatering av analys den 6 nov se här, illustrerade jag att trendstyrkan i Omxs30 var avtagande och hänvisade till ett minskat avstånd mellan så kallade value areas. Index är nu på samma nivå som den 6 nov och har skapat ett nytt value area som återigen är överlappande vilket indikerar att upptrenden är i slutfasen. Volatiliteten har den senaste tiden ökat utan att index kunnat stiga nämnvärt vilket också ofta sker i slutfasen av en uppgång.

Då nästan 50% rörelsen i Omxs30 index utgörs av Hm, Nordea, Ericsson och Telia är det av stort intresse att känna till styrkan i dessa aktier, för att på så sätt kunna bekräfta ovanstående resonemang. Hm aktien har givit signaler på svaghet i samband med en kraftig nedgång 16 nov där ett gap skapades som sedmera efter ett flertal försök inte lyckas stängas och det kan då vara fråga om ett så kallat ”exhaustion gap”. Nordea aktien befinner sig troligtvis i ett så kallat ”rounded top” läge. Ericsson aktien har under en längre tid indikerat svaghet då den inte hängt med i uppgången sedan börsbotten i mars. Då återstår Telia aktien som ser stark ut och inte givit några som helst svaghetstecken. Är det då troligt att index kan fortsätta uppåt? Då allt fler signaler givits om det motsatta krävs det att resterande index aktier själva kan dra index uppåt vilket är osannolikt. Vill man vänta på ytterligare bekräftande signaler så är trots allt Omxs30 i en uptrend och det är först när denna bryts vid nivåer under 926 som säljarna kommer dominera.

För grafer och hänvisningar se

www.market-structure.se

:)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?