Post entry

En Kanonblogg !

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

eller när undertecknad drabbades av en svårartad - obotlig ?? - hybris, direkt efter morgonölen, f´låt kaffet ska det vara :) Lite revanschsugen ...

Tanganyika Oil : Aktien steg 2008 med formidabla 133% - uppköpta av Sinopec för 201 sek, på en börs som sjönk likt en överviktig kalkon med - 40%. Det går alltid att tjäna grymma pengar oavsett hur börsindex går.. Alltid..En kanonrek som fick tuppkammen att resa sig....MVG...Är jag nöjd eller är jag nöjd..Börsindex pulvriserades 2008 och jag säger bara : Are you talking to me ? Are YOU talking to me ? :)

Questerre Energy : Rekade denna aktie vid 7,57 NOK och den är nu upp + 226% . Shalegas var okänd terräng för mig då, och det var ren tur att jag snubblade över caset en sommardag 2009..Bolaget har bevisat IGIP = Incredible Gas In Place. Man har visat enormt fina medelgasflöden i den första brunnen St: Edouard 1 med horisontellborrningen och vi väntar på nästa brunn, Gentilly . Samma resultat där och the sky´s the limit. Starkt Köp på Questerre..En klar uppköpskandidat...

BlackPearl : Gjorde analysen under förra namnet "Pearl Exploration", men idag är det ett annat bolag sen övertagandet av Festivals team med helt ny ledning och ny verksamhetsplan, och jag satte Köp i en första BlackPearlblogg på c:a 5,00 sek och aktien är upp 260%..Positivt kassaflöde i produktionen vid ett oljepris på 35 usd jämfört med 46 usd maj 2009 ..Positivt kassaflöde på c:a 42-43 musd/år med nuvarnade produktion, som jag tror kommer att landa på 8000 boed vid årets slut..Kanske ännu lite bättre om allt går enligt plan..Jag är mycket nöjd med caset, och sen har kursutvecklingen talat sitt tydliga språk..BlackPearl gjuter olja på vågorna och aktieägarna kommer att bli rikligt belönade.. Köp gäller, och resan har ju bara börjat, boys n girls ;) Massor av triggers väntar...Non-core pengar och ett ev köp av resterande 20% i Blackrod från Serrano..Större häv ...

Proact : Skrev Köp, på detta fantastiskt fina IT-bolag - systemintegratör - och den är värd minst 100-lappen. 90 sek idag..Skuldfritt med urstarka finanser och bolaget växer varje kvartal sen flera år tillbaka..Finns inget negativt att anmärka på bolaget. MVG rakt igenom..Aktien är upp + 160% och det var en kanonrek...Bolaget har återköp av aktier på agendan och köper tillbaka aktier frekvent vilket stärker kursen...Köp Proact till din portfölj..

Probi : Satte Köp på bolaget för att ProViva är en bra produkt och säljer bra. Pipelinen är stark och bolaget har flera fina avtal med olika affärskedjor och partners runt om i världen. Efter reken har man lanserat den nya probiotiska Juicen Bravo Friscus och den verkar ha fått ett bra mottagande på marknaden..Flera nya avtal har tecknats -Sydamerika och Asien - och Probi kommer att börja med utdelning i år med 0,50 sek..Jag angav en riktkurs på 55-60 sek och aktien kostar i skrivande stund 59 sek. Aktien är upp + 62,5% och jag är mer än nöjd med reken..Probi har mer att ge då det här kom alldeles nyss :::

Probi har tecknat ett distributionsavtal som ger Camox Pharmaceuticals rätt att sälja Probis kosttillskott för immunförsvar på den sydafrikanska marknaden..Probi uppger att samarbetet med Camox på några års sikt har potential att generera en årlig omsättning på runt 5 miljoner kronor med god lönsamhet..Jag firar med lite Bravo Friscus :)

Broström : Broström tankar upp, skrev jag och sen kom det en truddelutt där bolaget blev uppköpt av Maersk, vilket jag inte hade i korten..Det blev en bra rek där aktien stannade på plus + 26,1%...En dejlig dansk köpte Broströms för två Carlsberg och en lille ...

H&M : Jag skrev Köp på kursen 324 sek och det är väl börsens starkaste bolag, alla kategorier.. Växer varje år och tillhör dom stabilaste högutdelarna..Låg risk och en aktie för den trygghetstörstande. Aktien är upp + 45% och det är jag mycket nöjd med..Jag har ofta ställt mig frågan varför dom proffessionella aktörerna dumpade ner aktien hösten 2008 till 270-280 sek ungefär, när börserna krakelerade..H&M växer med vinst varje år, oavsett konjunktur..Varje år..Gumminerver eller bara snömos i hjärnan ? Huvudlöst agerande av "proffsen" som inte pallade den mentala pressen och som gjorde att chefen själv, Stefan Persson, tryckte på köpknappen när han såg hur sjukt billigt det plötsligt blev. Vilken affär han har gjort..+ 70% på 18 mån.. H&M regerar och passerar 500 -lappen inom kort..Omvänd split väntar till våren..

AarhusKarlshamn : Köp skrev jag " AarhusKarlshamn - världens ledande tillverkare av specialfetter (vegetabiliska fetter) till livsmedelsindustrin. Kunderna finns inom bagerier-mejerier-konfektyr-kemisk industri-läkemdelsindustrin och vegetabiliska smörjmedel för maskiner och ingredienser i foder" Ett kvalitetsbolag med starka produkter och är finansiellt starkt. Står på flera ben och med ett högt kakaopris så gynnas bolagets kakaosmörersättning. Jag satte riktkursen 170 sek, och den är passerad med råge, 197,5 sek just nu och aktien är upp + 64,5% sen reken. En "fettrek" som gick precis som jag hoppades ..Fethajar du ?

Angle Energy : Kanadensiskt upstream gas/oljebolag med en produktion i Harmattan och Ferrier på 7500 boed med ett förväntat kassaflöde för 2009 ligger på 32-34 Musd skrev jag i september 2009.. Angle Energy gjorde 0,20 usd/aktie i vinst för Q2 2009 och bolaget har låg skuldsättning på 9,2 musd..Aktien kostade c:a 5,0 CAD då och ligger nu på c:a 8,0 CAD. Aktien är således upp + 60%. Ett stabilt upstreambolag bolag som gjorde ett förvärv i höstas och man har stora möjligheter till ett Incredible Gas In Place - IGIP -i Lone Pine Creek och/eller Harmattan..Ett stabilt bolag som passar bra i en råvaruportfölj ..

Africa Oil : Köp med hög risk, och kursen står väl mer eller mindre o stampar runt 1,0 Cad vilket ger ett + - 0...Inte så konstigt med tanke på att dom inte har någon olja, än..Rykten går, det läcker, och det står i en del tidningar om att det pyser kolväten ur borrhålet i Boghal 1.. Om det har någon bäring så är sannolikheten till olja i hålet stor.. Vi får avvakta kursutvecklingen tills vi får resultat från operatören Cnooc.. Borde vara klart i april..Med oljeträff i "primary target" så har vi ännu en raket som står startklar på rampen..Ready to launch...

ShaMaran Petroleum : Årets första raketanalys med Köp och hög risk.. Vad annars ;)
Aktien är upp + 46% på lite drygt 10 veckor och det utan att ens ha satt spaden i marken..Tidigast efter sommaren kommer man att börja borra och blocket Pulkhana bedöms vara den hetaste oljechansen..Raketen håller på att färdigställas och efter sommaren så är den startklar för uppskjut från KSP = Kurdistan Space Center ...Hög risk - Hög potential ...

Kalahari Resources : Nykommlingen i gänget och aktien är upp från c:a 0,06 - 0,07 CAD som den låg på vid reken till gårdagens slutkurs på 0,075. Plus + 15% och det får man väl kalla för en godkänd smakstart ..Mycket hög risk men med ännu högre potential :) Goldfinger ..

Epilog :

OBS ! OBS !

Bloggen är skriven under svår hybris som ligger inom borderlinen där gränsen mellan en vardaglig neuros och en psykos, där man helt har tappat verklighetsuppfattningen, är svår att upptäcka..Ett bipolärt tillstånd som måste medicineras ;)

Jag är totalt sett nöjd med mina köprekar, även om det smög sig in några kalkoner, med tanke på att man är en glad amatör som sitter på kammaren och klurar och pular ;)

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?