Post entry

HM & Enquest

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bara några kommentarer om dessa två företag som jag har ägt aktier men valt att gå ur.Jag är bra mycket mer tveksam till dessa två aktier än allmänheten tycks vara.

HM tycker jag har hamnat i dvala, jag är inte helt övertygad om att HM kommer att ge samma avkastning framöver som tidigare. Anledningarna är flera men till största delen så är det att Yngre Persson inte alls verkar vara intresserad av HMs utbud.
Han gör givetvis helt rätt i att försöka expandera HM utanför det vanliga budgetsegmentet men det betyder inte att man kan luta sig tillbaka och slappna av.
Jag tror också att bomullspriserna kommer att straffa HM plus att deras kläder inte längre känns speciella. Jag vet inte om det betyder att jag som nu är väletablerad 30-åring inte längre fattar vad som är tufft eller om de andra tillverkarna har kommit ifatt.
Här i Kanada och USA så kan dom omöjligtvis vara nöjda med utvecklingen och det faktum att man MÅSTE flytta in i de dyraste addresserna och lokalerna peker mest mot hybris och inte ett aggresivt företag som vill ta över världen. Dom tror redan att dom har gjort det och är mätta.

HM är iaf ingen dum investering pga utdelningen men jag tror inte att aktien kommer att växa alltför mycket de närmaste åren.

Enquest är jag inte heller så jätteglad åt men här kan jag ha fel. Men jag har hela tiden varit orolig för att deras reserver är små och att inom ett år eller två så kommer deras produktion sannolikt att gå ner. Det betyder att många stora fonder som annars kan driva upp kursen inte vill investera.
Plus att det dyra oljepriset gör att det är dyrare eller blir svårt att förvärva nya reserver. Jag tycker det ser osäkert ut.

Jag kanske får bita i det sura dock. Enquest kanske blir uppköpt, det kanske sticker iväg nu när Lundinarna har sålt färdigt.

Framöver så ska jag titta lite på CTT Systems, jag undrar om Boing och Airbus kommer att kunna ordna upp sina problem och börja leverara i normal mängd. Det skulle kunna ge ett kortsiktigt läge i CTT.

Vi får se.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?